Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончев и Горанов отговориха на призива на БСП за оставка на кабинета

Оставката никога не е била проблем, когато политическата ситуация го е налагала - така вицепремиерът Томислав Дончев отговори на призива на лидера на БСП Корнелия Нинова за оттегляне на целия кабинет: 
"Когато властта е трябвало да бъде върната на суверена, той да вземе решение, винаги сме го правили, но седмица, месец, година след изборите някой да призовава за оставка, това е призив по същество за някакъв друг вид демокрация. Ако целта е да имаме площадна демокрация, ние и за такава демокрация имаме ресурс", коментира Дончев.

От своя страна финансовият министър Владислав Горанов призова за конструктивност от страна на левицата
"Лидерската криза в БСП ескалира чрез локални изменения, които нарушават качеството на политически живот, но това не ни притеснява. Тънкият баланс между последния им, между другото, добър успех, свързан с назначаването на президент, е една добра препратка към това, че в левицата нямат никакви притеснения да използват всички ресурси".

По-рано днес, на първомайския митинг срещу бедността и корупцията, организиран от левицата, лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на премиера Бойко Борисов и целия кабинет, за да може, по думите й, да я има България.

Министрите Томислав Дончев, Владислав Горанов и Красимир Каракачанов ни брифинга в Министерството на финансите


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна