Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед" вече е целогодишна

Снимка: Радио ВИДИН
“Колело за смет, за дете велосипед” - казват организаторите на благотворителната инициатива, която за четвърта поредна година ще направи детството на десетки деца по-щастливо, като им осигури техен велосипед. Всеки, който желае да се включи, може да дари нов или употребяван велосипед до 25 май, а в края на месец юни първите малчугани ще получат своя подарък.

От тази година кампанията ще бъде целогодишна, съобщи в предаването "Хоризонт до обед" Александър Македонски от инициативата:

„Ако през изминалите три издания ние ремонтирахме велосипедите през април и май и се стараехме да ги дарим за 1 юни, тази година ще даряваме в края на всеки месец. Каквото сме успели да ремонтираме, ще изпращаме до деца в приемни семейства, до пансиони в училища, с които сме се свързали, общо взето из цялата страна.“

Пунктове за събиране на велосипеди има в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Дряново, а техни адреси и работно време са достъпни на сайта на инициативата.

„Няма технически изисквания, приемаме всякакви велосипеди и размери. Ако е много счупен и не подлежи на ремонт или ремонтът е твърде скъп и ще отнеме много време, ги даваме на скрап и с парите купуваме части за велосипедите, които могат да бъдат ремонтирани.“

Подробности чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна