Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова към Каракачанов: Правителството е вредно за България и трябва да си ходи

Снимка: БГНЕС


Разходите за въоръжаването на армията и проектозаконът за вероизповеданията са били основна тема на срещата между вицепремиера Красимир Каракачанов и лидера на БСП Корнелия Нинова. Разговорът помежду им и техните екипи продължи повече от час и половина. 
След него Каракачанов обясни, че е представил своите виждания за нуждата от увеличаване на средствата за модернизация на армията и е аргументирал своя проектозакон за вероизповеданията. По повод внесените от ГЕРБ промени в същия закон, той коментира: 
"Отношенията ни на ниво правителство са прекрасни. Аз с премиера Борисов нямам абсолютно никакви проблеми и той няма с мен, надявам се. Но, явно скърцат колелата на каручките в парламента. За оставки не е ставало дума".
Според Каракачанов, възраженията срещу срещата с Нинова на лидера на „Атака“ Волен Сидеров се дължат на грешна информация, която партньорът му е получил. Каракачанов отрече на срещата с Нинова да е ставало дума за оставки, но самата тя каза, че е поставила темата: 
"Потвърдих две досегашни принципни позиции на БСП за България пред г-н Каракачанов. Първата е, че има 4 въпроса, по които сме готови да разговаряме с всички. За нас това са националната сигурност, демографската катастрофа, здравеопазване и образование. Втората позиция, че правителството "Борисов 3", в което и те участват, е вредно за България и трябва да си подаде оставката и да си ходи."
Корнелия Нинова потвърди, че в четвъртък предстои среща с другия вицепремиер на патриотите Валери Симеонов. С ГЕРБ обаче социалистите нямали "нито покана, нито желание" да се срещат.
Още по темата чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна