Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва Международният фестивал на спектакли за деца “Вълшебната Завеса" в Търговище

В Търговище започва XIX Международен фестивал на спектакли за деца “Вълшебната Завеса". Домакин е Драматичния театър, който като член на ASSITEJ - България, ще проведе тазгодишното издание на фестивала под мотото “Приказна мозайка”.

13 театрални трупи от цялата страна ще представят най-добрите си постановки за деца през последната календарна година. Те са избрани от Богдана Костуркова специалист - театровед , сподели пред кореспондента на БНР в Търговище Евтим Петков директорът на театъра, актьорът Петър Петров. Програмата включва 18 спектакъла, които гарантират на фестивала обемност и жанрово разнообразие, допълни той:

"Ще видите и клоунади и детски спектакли, които жанрово се отличават с различни средства. В същото време да имаме и нова дискусионна тема – „Театралното изкуство и образование - кризи и перспективи“. Театърът и образованието трябва да вървят, за мен, ръка за ръка

Всеки, който дойде на този фестивал, мисля че може да избере нещо интересно. Детският спектакъл никога няма възраст".

Включени са спектакли на театрите от Вировитица, Хърватия, Ливорно, Италия, Народен театър „Йордан Джинот„ от Велес, Македония и Малък театър „Терикон“, от Москва, Русия.

Представления ще има и в близките до Търговище градове Разград и Левски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна