Eмисия новини
от 20.00 часа

Пламен Вукадинов: За мен адреналинът е вид дрога

Не мислете, че трябва непременно пъпът ти да е хвърлен в морето, за да станеш водолазен инструктор, специалист по водни спортове и любител на екстремните преживявания. Пламен  Вукадинов е роден в град София, но така се случва, че започва да се занимава с подводни спортове още от детството. После отбива военната си служба в Български черноморски флот. По-късно практичните житейски занимания го връщат към "сушата", но когато го застигат несполуки, отново се връща към морето и намира утеха в преживявания, които го карат да се чувства на ръба.

Той е сред малцината, които познават усещането да си заклещен в скална цепнатина на метри под водата и въздухът ти да свършва. Знае и какво е да се къпеш при мъртво вълнение или да управляваш лодка по време на буря. Многократно е участвал в спасяването на хора от удавяне. 

Авторът на "Адреналинът е моята стихия" е описал всичко това в книгата си и ни прави съпричастни на емоции, достъпни за избраниците,  надарени с изключителна смелост.

"Съвсем умишлено търся тези емоции. Признавам, че адреналинът е изключително силен, човек е на ръба, но това изобщо не ме плаши. Приел съм този начин на живот. За мен това е един вид дрога", каза Пламен Вукадинов в предаването "Графити по въздуха".

Чуйте цялото интервю в звуковия файл.

Още от

Последно в Любопитно

Всички новини в Любопитно: днес | вчера

Най-четени