Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокат Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на НЗОК:

Проф. Плочев информирал, че заради продължително заболяване още месец не може да изпълнява задълженията си

Проф. Камен Плочев
Снимка: БГНЕС

В писмото си до Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса нейният управител професор Камен Плочев изрично е посочил, че не подава оставка. Това каза в интервю за "Хоризонт" адвокат Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на Касата.
Проф. Плочев е информирал, че заради продължително заболяване още месец не може да изпълнява задълженията си, посочи още Дамянов:
"На 28 май получихме едно писмо от професор Плочев до Надзорния съвет, в което ни уведомява, че по мнение на неговия лекуващ екип, няма да е трудоспособен минимум още един месец. В самото писмо господин Плочев изрично е посочил, че не подава оставката си. След като изрично той ни уведомява, че поне един месец ще отсъства поради болест, Надзорният съвет може да вземе решение или да направи предложение към законодателя, в случая Народното събрание, за избор на нов, или да изчака да изтече този месец и управителят на НЗОК да прецени дали ще се върне, или не".

Все още няма насрочено заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Очаква се то да се проведе най-късно другата седмица.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени