Адвокат Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на НЗОК:

Проф. Плочев информирал, че заради продължително заболяване още месец не може да изпълнява задълженията си

Проф. Камен Плочев
Снимка: БГНЕС

В писмото си до Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса нейният управител професор Камен Плочев изрично е посочил, че не подава оставка. Това каза в интервю за "Хоризонт" адвокат Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на Касата.
Проф. Плочев е информирал, че заради продължително заболяване още месец не може да изпълнява задълженията си, посочи още Дамянов:
"На 28 май получихме едно писмо от професор Плочев до Надзорния съвет, в което ни уведомява, че по мнение на неговия лекуващ екип, няма да е трудоспособен минимум още един месец. В самото писмо господин Плочев изрично е посочил, че не подава оставката си. След като изрично той ни уведомява, че поне един месец ще отсъства поради болест, Надзорният съвет може да вземе решение или да направи предложение към законодателя, в случая Народното събрание, за избор на нов, или да изчака да изтече този месец и управителят на НЗОК да прецени дали ще се върне, или не".

Все още няма насрочено заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Очаква се то да се проведе най-късно другата седмица.


Още от категорията

120 фазана ще бъдат пуснати на свобода в природата

120 деца от столични училища днес ще пуснат на свобода  в природата 120 фазана. Инициативата е на Съюза на ловците и риболовците в България по повод 120-та годишнина на организацията. С тази идея ние припомняме, че преди да стрелят по дивеч, ловците се грижат за него, заяви Васил Василев - председател на Съюза: „Всички ловци полагат..

публикувано на 13.12.18 в 04:44

Агенцията по заетостта ще награди своите най-добри партньори сред работодателите

За 15-та поредна година Агенцията по заетостта ще връчи традиционните годишни награди „Работодател на годината”, за да отличи 12 от най-успешните си партньори сред бизнеса, работили през годината с екипите на Бюрата по труда. Наградените компании са разделени в две категории - работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар и..

публикувано на 13.12.18 в 04:23
община Ловеч

Обществено обсъждане за управлението на жп подлез се организира в Ловеч

В Ловеч се организира обществено обсъждане за предоставяне от Министерски съвет за управление от Общината на подлеза на ЖП гарата на града. Той който е публична държавна собственост, но от години е затворен заради лошото си състояние. Мотивите за това са, че през последните 5-6 години съоръжението е забранено за ползване от гражданите,..

публикувано на 13.12.18 в 04:16

Благотворителен концерт за закупуване на носии за танцови състави от Сиктивкар ще се състои в Ловеч

В Ловеч тази вечер ще се състои благотворителен концерт за събиране на средства за закупуване на национални фолклорни костюми за танцови състави на българската общност в побратимения на Ловеч  град Сиктивкар, Република Коми. Идеята за благотворителната инициатива е на кмета на Ловеч Корнелия Маринова. С нея откликва на молбата на българите..

публикувано на 13.12.18 в 03:42

Археолози откриха позлатена колесница в Китай

В Китай археолози откриха позлатена колесница, която датира отпреди повече от две хилядолетия, съобщи "Лайф". Тя е украсена с надписи и позлатени емблеми с изображения на животни. Това навежда на мисълта, че собственикът й имал бил богат и влиятелен човек, може би на владетел. Археолози от Китайската академия за обществени науки попаднали..

публикувано на 13.12.18 в 03:29

70% от микробите живеят в недрата на Земята

Около 70 процента от микробите на Земята живеят в нейните дълбини, в скали, които преди се смятаха за стерилни, съобщи "Франс прес". Учени за първи път изчислиха мащаба на този „вътреземен“ живот. Според техните изчисления животът под земната повърхност представлява маса от 15 до 23 милиарда тона въглерод, или 245 до 385 повече от тази на..

публикувано на 13.12.18 в 03:23
МКС

Руски космонавти от МКС взеха проби от дупката на кораба "Союз МС-09"

Руските космонавти от Международната космическа станция Олег Кононенко и Сергей Прокопиев взеха проби от външната обвивка на тяхната капсула по време на шестчасова „космическа разходка“ в опит да разбулят мистерията с малка дупка, открита на кораба, скачен с МКС, предаде "Ройтерс". „Роскосмос“ отхвърли варианта за производствен дефект,..

публикувано на 13.12.18 в 03:09