Адвокат Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на НЗОК:

Проф. Плочев информирал, че заради продължително заболяване още месец не може да изпълнява задълженията си

Проф. Камен Плочев
Снимка: БГНЕС

В писмото си до Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса нейният управител професор Камен Плочев изрично е посочил, че не подава оставка. Това каза в интервю за "Хоризонт" адвокат Андрей Дамянов, член на Надзорния съвет на Касата.
Проф. Плочев е информирал, че заради продължително заболяване още месец не може да изпълнява задълженията си, посочи още Дамянов:
"На 28 май получихме едно писмо от професор Плочев до Надзорния съвет, в което ни уведомява, че по мнение на неговия лекуващ екип, няма да е трудоспособен минимум още един месец. В самото писмо господин Плочев изрично е посочил, че не подава оставката си. След като изрично той ни уведомява, че поне един месец ще отсъства поради болест, Надзорният съвет може да вземе решение или да направи предложение към законодателя, в случая Народното събрание, за избор на нов, или да изчака да изтече този месец и управителят на НЗОК да прецени дали ще се върне, или не".

Все още няма насрочено заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Очаква се то да се проведе най-късно другата седмица.


Още от категорията

Няма сериозни задръствания на входовете на столицата в края на почивните дни

В края на поредицата от почивни дни Пътната полиция не отчита сериозни задръствания на входовете на столицата. Поне към момента. Намалена е видимостта на 5-ия километър на магистрала "Хемус" заради облак прах, вдигнат от силния вятър. Заради проблемите на АМ "Хемус" и намалената видимост на място са изпратени екипи на "Пътна полиция", които да..

публикувано на 24.09.18 в 19:11

Случаи на африканска чума има в 10 страни-членки на ЕС

В най-малко 10 страни-членки на Европейския съюз вече има регистрирани случаи на африканска чума по свинете, съобщи Европейската комисия, цитирана от Франс прес. Говорителката Анка Падурару похвали властите в Белгия, които взеха решение да бъдат унищожени 4000 здрави прасета в името на ограничаване на разпространението на опасната за животните, но не и..

публикувано на 24.09.18 в 17:48
Храмът „Св. Архангел Михаил”в град Рила

Официално беше открит реставрираният храм „Св. Архангел Михаил” в град Рила

В град Рила официално беше открит реставрираният храм „Св. Архангел Михаил”, строен през 12 век. Обновяването на комплекса стана възможно чрез проект „Да построим моста на туризма" по Програмата за трансгранично сътрудничество. За откриването в Рила пристигна и група от община Старо Загоричане /Македония/, партньор по проекта. Укрепването на..

публикувано на 24.09.18 в 17:23

МВР: Подадени са няколко сигнала за паднали дървета от силния вятър

Прекършен от вятъра клон от дърво е паднал върху автомобил и в София. Няма пострадали. В Столичната община до момента са подадени няколко сигнала за паднали дървета. От МВР съобщиха за "Хоризонт", че до момента най много сигнали са подадени с областите Монтана и Видин. Мобилизирани са всички екипи за отстраняване на последиците от..

обновено на 24.09.18 в 17:10
Мартин Рачев

Еврика! Успешни българи: Мартин Рачев

Той е само на 26, а вече има предложения за работа от световноизвестни IT фирми. Казва се Мартин Рачев и е на 26 години. Три последователни години е стипендиант на фондация „Еврика“. В момента е асистент по Приложна математика във Факултета по приложна математика и информатика на Техническия университет, София. Завършил е математическата гимназия „Гео..

публикувано на 24.09.18 в 17:05

ЕК призова за мерки срещу сплашването на журналисти

Европейската комисия (ЕК) призова страните-членки на ЕС да направят необходимото, за да не бъдат сплашвани журналистите, когато си вършат работата. На въпрос на гръцки журналист за случая с арестуваните му колеги какво трябва да се направи в такъв случай на натиск, говорителят на  ЕК Мина Андреева отговори: “Ако такова нещо се случи, трябва да..

публикувано на 24.09.18 в 16:24

Освободиха задържаните гръцки журналисти

Тримата гръцки журналисти, задържани по жалба на министъра на отбраната, бяха освободени от ареста, съобщи БТА. Издателят, главният редактор и политическият редактор на вседикневника "Филелефтерос" се предадоха доброволно в събота, след като министър Панос Каменов заяви, че е оклеветен от статия във вестника. Според материала, министърът е свързан..

публикувано на 24.09.18 в 15:54