Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Духовност без граници" в Народна библиотека "Иван Вазов"

Международният фестивал на поезията „Духовност без граници“ се открива довечера в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив. 

Форумът ще продължи до 4 юни и в него ще участват 86 поети от България, Полша, Великобритания, Ирландия, Италия и други европейски страни. Те са обединени от идеята на фестивала – творческият потенциал да се използва в името на добро и безкористно дело. 

На участниците и гостите на фестивала ще бъде поднесено музикално приветствие. Ще бъде представен и поетичният алманах „Ако търсиш любов“, продукция на фестивала. 

Официалното откриване е в 18 часа тази вечер. Преди това участниците ще посетят забележителностите на Пловдив и музеи в Стария град. 

На 1 юни в читалище „Възраждане“ от 14 до 16 часа ще се проведе поетичен двубой със светлината с литературно четене на гости от фестивала с творци от Дружеството на писателите в Пловдив. 

В културен център-музей „Тракарт“ от 17.30 до 19 часа ще се проведе вечер на полската поезия и премиера на книгата „Метаморфози” на Луция Дуджинска. 

На 2 юни участниците ще посетят Фестивала на розата в град Казанлък.

На 3 юни в "Пълдин арт клуб" ще бъде представен Ритуал за хляба – месене, печене, наричания според българските традиции, народни песни и стихове. В същия ден в галерия „Волард“ в село Белозем ще се проведе поетичен пленер „Изкуство без граници“ с четене на стихове, с музика и танци. 

Програмата на Международния фестивал на поезията „Духовност без граници“ завършва с посещение на участниците в София и изнесено литературно четене пред Българския културен център в столицата. 

Снимка

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна