Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 сирени ще се включат в Кюстендилска област за 2 юни

Снимка: интернет

Над 100 сирени ще бъдат включени в Кюстендилска област в 12 ч. на 2 юни в продължение на 2 минути за отдаване почит към подвига на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Tова каза началникът на регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населеинето" комисар Светлин Георгиев.


Всички устройства са проверени и профилактирани, дори е установена тяхната далекобойност, т.е на какво разстояние е чуваемостта им. Направен е инструктаж със служебните лица, които ги влючват и отгаварят по поддържането им. 


Почти на 100% сирените в областта са електро-механични от стария тип С-40, като на места се управляват на ръка. Кюстендил е от областите, които все още нямат доставени от модерните сирени с гласово оповестяване, добави комисар Светлин Георгиев. 


На повечето места от 173-те селища в региона, където има сирени, за тях  се грижат кметовете или кметските наместници, помощ им оказват и от служба "Пожарна безопасност и защита на населеинето". За разлика от предишни години напоследък кражба на елдвигател от сирените не е регистрирана.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна