Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговци и дистрибутори на горива отново протестират пред МС

| обновено на 27.06.18 в 17:15
Снимка: Наталия Ганчовска


Втори ден на протести срещу спорния законопроект за търговията с горива.

Около стотина търговци и дистрибутори на дребно се събраха днес пред Министерския съвет, след като вчера не успяха да се срещнат с депутати. 

Протестиращите все още очакват среща с премиера Бойко Борисов, на която да изложат своите аргументи срещу законопроекта за горивата, чиято цел е да регулира търговията в сектора.

Протестиращите отказват да приемат готвените изменения със законопроекта за горивата, обяви неговият вносител депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров - Ревизоро.

Според дистрибуторите и търговците на дребно този удар върху техния бизнес ще доведе до масови фалити и до по-високи цени за потребителите.

„Това е един лобистки закон, който цели малките фирми да ги няма, защото ние сме регулатор на пазара, ние определяме цените. Ако ни няма нас, много лесно пет човека да се съберат и да кажат: „От днес цената става с 20 стотинки нагоре“, коментира Димитър Хаджидимитров. 

„Продължаваме протеста, докато спрем този лобистки закон. Искаме да преговаряме по някои от текстовете в него. Готови сме с предложението, но в България има достатъчно законови условия нелегалната продажба на горива да бъде спряна, стига да има желание от хората, които са на власт“.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Наталия Ганчовска.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени