Румен Петков, "Поглед Инфо": Личните мотиви не са истинската причина за напускането на Жельо Бойчев

Почти съм убеден, че личните мотиви не са истинската причина за напускането на Жельо Бойчев на НС. Това заяви в предаването „Нещо повече“ Румен Петков – главен редактор на „Поглед Инфо“.

„Да доведеш Жельо Бойчев до положение да напусне партията – тази неконфликтна личност – това е изключително сериозен знак“.

Според него необсъждането на въпроса за вота на недоверие на Националния съвет е пренебрежително отношение към ръководните и колективни органи на партията. Това е обидно за целия Национален съвет, категоричен е той.

Петков коментира и излизането на Земеделския съюз на Спас Панчев от коалицията „БСП за България“:

„Този въпрос има две страни. Едната е чисто политическа. Мисля, че има и някакъв личен момент. Панчев и Нинова отдавна се познават, единият е седнал на мястото на другия и т.н. Сигурно и в поведението на г-н Панчев има неща, които предизвикват въпрос, като политиката, която провежда Земеделският съюз особено по време на изборите. Обикновено на местни избори на някои места играят против БСП, на парламентарни избори са в коалиция с БСП. Въпросът е, че има някакви проблеми в коалиционната политика на БСП, която предизвиква доста въпросителни. Може би това е била капката, която е преляла и в искането на Земеделския съюз да напусне коалицията. Не винаги се допитват и се обсъждат въпросите в коалиционен формат. Обикновено се поставят нещата готови на масата и трябва да се гласуват. Мисля, че това е един от въпросите, който е натежал“.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


Още от категорията

Сделката за Брекзит е договорена на техническо ниво, Тереза Мей свиква спешно кабинета

Текстът на сделката за Брекзит е договорен на техническо ниво и британският премиер Тереза Мей ще свика утре спешно заседание на кабинета, съобщиха британски медии, позовавайки се на източници от правителството.  Срещата на министрите е насрочена за утре в ранния следобед. Това бе съобщено от агенция Ройтерс, БиБиСи, Скай нюз и британски вестници...

обновено на 13.11.18 в 19:12
Ангела Меркел

Меркел подкрепи създаването на обща европейска армия

Германският канцлер Ангела Меркел подкрепи днес създаването на обща европейска армия от трибуната на Европейския парламент в Страсбург. В дебат за бъдещето на Европа Меркел акцентира на необходимостта от развиване на европейска гранична охрана, както и от регистър на влизане и излизане в Шенген, като важен елемент от повишаването на..

обновено на 13.11.18 в 18:09
Франс Тимерманс

ЕК прекратява частично мониторинга над България

Европейската комисия прекратява частично мониторинга върху България за борбата с корупцията и организираната престъпност и реформата на правораздаването.  „Три от шестте показателя – за независимостта на съдебната власт, законодателната рамка и организираната престъпност, могат да се считат за временно прекратени, заяви днес..

обновено на 13.11.18 в 18:08

Румен Радев наложи вето върху по-високия данък за старите коли и имотите в курортите

Президентът Румен Радев наложи вето върху текстове от промените в Закона за корпоративното подоходно облагане.  Държавният глава не е съгласен с данъка върху моторните превозни средства, чиято уредба няма да стимулира замяната на старите автомобили с по-нови и няма да доведе до екологичен ефект. Радев смята, че приетите правила ще стоварят..

обновено на 13.11.18 в 18:07

Антоанета Праматарова: Гражданите и медиите трябва да продължат борбата за реформи след падането на европейския механизъм

След евентуално отпадане на механизма за сътрудничество и проверка догодина, ще бъде необходимо медиите и гражданското общество да поддържат необратимостта на реформите в България. Това заяви в предаването „Нещо повече“ Антоанета Праматарова от Центъра за либерални стратегии. Коментарът идва след като Европейската комисия отмени, поне..

публикувано на 13.11.18 в 18:04
Менда Стоянова

Менда Стоянова: Българинът е беден, но купува по 2-3 стари коли за семейството си

При таван от 5000 лева на неимуществените обезщетения за по-далечни роднини на загинали в катастрофи и без ограничение за най-близките, застраховката „Гражданска отговорност“ не би следвало да се оскъпи. Това заяви в интервю за предаването „Нещо повече“ председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ. По-рано днес..

публикувано на 13.11.18 в 17:11
Менда Стоянова

Без таван на обезщетенията по "Гражданска отговорност" за починал на пътя за преките роднини

Да няма таван на обезщетенията по "Гражданска отговорност" за починал на пътя за преките роднини – съпрузи, деца и родители, като се запазва старото положение. Да се фиксира обаче таван за засегнати лица, които са извън тесния роднински кръг, до 5 хил. лева – това предложение обяви на извънреден брифинг председателят на бюджетната комисия в..

обновено на 13.11.18 в 17:10