Eмисия новини
от 04.00 часа

Румен Петков, "Поглед Инфо": Личните мотиви не са истинската причина за напускането на Жельо Бойчев

Почти съм убеден, че личните мотиви не са истинската причина за напускането на Жельо Бойчев на НС. Това заяви в предаването „Нещо повече“ Румен Петков – главен редактор на „Поглед Инфо“.

„Да доведеш Жельо Бойчев до положение да напусне партията – тази неконфликтна личност – това е изключително сериозен знак“.

Според него необсъждането на въпроса за вота на недоверие на Националния съвет е пренебрежително отношение към ръководните и колективни органи на партията. Това е обидно за целия Национален съвет, категоричен е той.

Петков коментира и излизането на Земеделския съюз на Спас Панчев от коалицията „БСП за България“:

„Този въпрос има две страни. Едната е чисто политическа. Мисля, че има и някакъв личен момент. Панчев и Нинова отдавна се познават, единият е седнал на мястото на другия и т.н. Сигурно и в поведението на г-н Панчев има неща, които предизвикват въпрос, като политиката, която провежда Земеделският съюз особено по време на изборите. Обикновено на местни избори на някои места играят против БСП, на парламентарни избори са в коалиция с БСП. Въпросът е, че има някакви проблеми в коалиционната политика на БСП, която предизвиква доста въпросителни. Може би това е била капката, която е преляла и в искането на Земеделския съюз да напусне коалицията. Не винаги се допитват и се обсъждат въпросите в коалиционен формат. Обикновено се поставят нещата готови на масата и трябва да се гласуват. Мисля, че това е един от въпросите, който е натежал“.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


Още от
Специализираният съд гледа мярката за неотклонение на Димитър Желязков - Митьо Очите

Митьо Очите остава в ареста

обновено на 16.02.19 в 19:13

Последно в България

Всички новини в България: днес | вчера