Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Свиленски за протестите на превозвачите: Няма да допуснем насилствени методи за регулиране на бранша

Георги Свиленски, БСП
Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП Георги Свиленски, заместник-председател на транспортната комисия в Народното събрание, коментира в "12+3" продължаващото разделение в транспортния сектор. Тежкотоварни и автомобилни превозвачи ще протестират в София утре в подкрепа на Законопроекта за Българската автомобилна камара. Междувременно представители на бранша, които протестираха срещу законопроекта, се обявиха за обединение на доброволен принцип:

"От самото зараждане на идеята за Автомобилна камара имаме ясна позиция. Миналата седмица я възприе и премиерът. Този протест е рекетьорско действие. Тук имаме закон, написан от протестиращи, които искат да блокират държавата, ако той не бъде приет. Пишат закон в своя полза и заплашват с блокада – това е недопустимо", отбеляза Георги Свиленски. 

Той смята, че "правилното, разумно решение в бранша е автомобилният и автобусен транспорт да се самоорганизират, не е нужно държавата да го прави. Нека седнат на една маса и да се разберат. Ние сме европейска държава и няма да допуснем насилствени методи за регулиране на този бранш. Те тръгват с мотиви, които са лъжа, после пишат закон, който им дава редица права за недопустима намеса вътре в бранша. Нелепа е ситуацията да гледаме закон, който е написан от 2-3 частни фирми", каза още Георги Свиленски.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени