Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Билетите за някои представления в One dance week вече привършват

Снимка: One Dance Week

Подготовката за фестивала One dance week, който започва на 21-ви септември в Пловдив, върви активно. Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Илияна Илиева от организаторите, която определи програмата като "грандиозна".

"11-ото издание стартира с една световна предпремиера на Омар Раджех - едно от най-горещите имена от арабската танцова сцена. Неговата компания гастролира по едни от най-големите фестивали на световно ниво. Той представя много интересни и културологични и антропологични перспективи към различни теми от арабския свят. Спектакълът, който ще гледаме тук, се казва "Минаре" и неговата тема са градовете на големите минарета - какво се е случило с тях и какво се случва в момента с тях". Официалната премиера в Рим е седмица след представлението в София. Към представлението у нас има международен интерес.

Почти са продадени билетите за спектакъла на Димитрис Папайоану "Великият укротител", който ще се появи два пъти в програмата на фестивала - на 28-и и 29-и септември 

Доста хора продължават да следват фестивала след преместването му и затова спектаклите са главно през уикендите, така че повече хора да мога да ги посетят, обясни Илиева. 

"Искам да кажа, че има един страхотен фестивален PASS, който дава достъп до всички спектакли. Той е тъкмо за тези наши дългогодишни фенове. Цената му е наистина приемлива, не мога да кажа дори друга дума".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени