Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенчо Христов от Фондация "Биоселена“: Напоследък биологичното производство губи доверие

Снимка: Йоан Колев

Напоследък биологичното производство губи доверие като всеки един друг бранш. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Тенчо Христов от Фондация "Биоселена“: 

"Биологичното производство започна да придобива един индустриален характер. Понякога нещата от страна на производителите, на доставчиците на такива продукти се омаловажават. Пише се все повече за биоскандали. Не са чак толкова много, но все пак ги има. Биопроизводителите подценяват изискванията, които трябва да изпълняват. Те си намират "вратички" да не ги изпълняват, но тези неща се откриват, не остават скрити. 

За голямо съжаление има и производители, които регистрират, че имат биопроизводство, само за да получават субсидии или да бъдат подпомогнати по някакъв друг начин при кандидатстване по различни проекти, но тяхната стока не стига до нас, потребителите. Те просто не произвеждат и не доставят нищо на пазара. Това е нещо много лошо, защото те получават някакво подпомагане, а в крайна сметка не предоставят нищо на пазара. Липсва контрол от страна на държавата".

Цялото интервю с Тенчо Христов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна