Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експертизи бавят разследването на смъртта на сина на министър Московски

Борислав Сарафов
Снимка: БГНЕС

Пет месеца след трагичния инцидент с четиригодишния син на транспортния министър Ивайло Московски от Националното следствие обявиха, че разследването продължава. По делото работи екип от следователи, ръководени от заместник-директора на следствието Магдален Маринов. Това каза заместник главният прокурор Борислав Сарафов:

"Извършени са многобройни действия по разследването, извършени се повторни огледи на местопроизшествието. Разследването в голяма степен зависи от заключенията на назначените експертизи. Докато не бъдат извършени всички указани от Прокуратурата процесуално-следствени действия, ние не можем да приемем делото за завършено. Не следствието, не разследващият следовател решават кога едно разследване е приключило. Това го решава наблюдаващият прокурор в зависимост от обема събрани доказателствени материали".

Разследването на трагичния инцидент беше изпратено в Националното следствие със специално разпореждане на главния прокурор. Сарафов не се ангажира с прогноза кога ще приключи работата по него.

Екип от следователи работи и по делата, свързани с т.нар. "модел "болница в болницата". Разследват се 20 болници с общинско и държавно участие, уточни директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. По думите му, някои от разследванията могат да приключат до есента. Той отчете работата на ръководената от него институция за последните шест месеца, като се похвали с увеличение с осем пъти на натовареността на следователите. Той посочи още, че делата стават все по-сложни, а следователите се справят все по-добре.

Сарафов изрази съжаление, че призивът му от преди 6 месеца - да има законодателна промяна, която да даде възможност на Националното следствие също да работи по делата за корупция, към този момент не е чут.

Още от отчета на Борислав Сарафов чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна