Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Една и съща нощ“ в САЩ

БНР Новини
Част от корицата на американското издание на романа

Тази вечер от 19 часа в Литературен клуб „Перото“ на НДК ще бъде представено американското издание на романа „Една и съща нощ“ от Христо Карастоянов.

В премиерата ще вземат участие авторът и преводачката на книгата му на английски език – Изидора Анжел. Водещ и коментатор на срещата ще бъде литературният наблюдател и журналист Митко Новков.The Same Night Awaits Us All е заглавието, с което се публикува в издателство Open Letter Books, Rochester, NY романът за поета Гео Милев и за Георги Шейтанов – анархист, публицист, финансирал издаването на списание „Пламък“. Самата преводачка – Изидора Анжел – е с български корени, литературни амбиции и интересна лична биография.

За предизвикателството да превеждаш книга с герой-поет и преводач, когото зад океана не познават, за усещането да си в ръцете на американските читатели, както и за специалната класация с впечатляващо първо изречение, в която е подреден романът „Една и съща нощ“/ The Same Night Awaits Us All – чуйте в разговора с Изидора Анжел и Христо Карастоянов в „Артефир“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна