Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекция за видеоигрите тази вечер в Софтуерния университет

Снимка: БГНЕС

"Игрите вчера, днес и утре" е темата на семинар за видеоигри, който ще се проведе тази вечер в Софтуерния университет. Лектори ще бъдат Илия Илиев и Поля Павлова. 

"Ще разгледаме как видеоигрите са повлияли на хората вчера и днес и как ще повлияят утре. Тоест ще погледнем за какво става въпрос - как се създава видеоиграта, каква е била вчера, каква е днес, какви игри играем днес и как ще се развият нещата утре", каза в предаването "12+3" Илия Илиев, който е създател на видеоигри. 
"Ние, които пишем видеоигрите, в сюжета като цяло гледаме да наподобяват реалния свят. Обектите от реалния свят гледаме да ги направим максимално реалистични, за да може играчът, който играе видеоиграта, наистина да види, че това нещо се доближава толкова много до реалния свят. Гледаме също така да интерпретираме реални истории от света и да ги вкараме във виртуалния свят", разказа Илиев.
Родителите трябва да оценяват положително заниманията на децата с видеоигри, които са на английски, защото помагат на децата да учат езика, но всичко трябва да става с мярка, за да няма пристрастяване, отбеляза още Илия Илиев:
"Като цяло видеоигрите трябва да се приемат за нещо, което е за забавление. Не трябва да се отклоняваме от нашите мечти, нашите надежди за хубаво бъдеще. Играта е просто един вид временно разсейване и начин за релаксиране."
Още за света на видеоигрите ще научите от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна