Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

27 август ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге

| обновено на 26.08.18 в 17:57
Снимка: Архив

27 август, понеделник, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге, съобщиха от правителството. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Премиерът Бойко Борисов отменя посещението си в Албания заради деня на национален траур.  Той беше поканен да участва в неформалната среща на премиерите на шестте страни от Западните Балкани за регионалната икономическа интеграция. На форума в гр. Дуръс е предвидено да се обсъжда изработването на обща визия за Стратегията за интеграция на шестте страни от региона, както и създаването и укрепването на Регионалното икономическо пространство. В срещата ще вземат участие еврокомисарят по европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан и президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти.

БНР също отлага насрочения за неделя концерт на американската легенда Лидия Лънч, организиран от радиофестивала "Аларма Пънк Джаз". Музикалното събитие ще се състои във вторник, 28 август, от 21.30 ч. в Първо студио на националното радио. Билетите ще важат без презаверка.

Тържествената част от военния церемониал, с който в Габрово трябваше да бъдат отбелязани 141 години от епичните августовски боеве на Шипка в Руско-турската Освободителна война, беше отменена заради трагедията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна