Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Съгласувателната процедура за освобождаването на Маринов е формална

Красимир Каракачанов призова за диалог между президента и Министерския съвет по въпроса назначаването на Младен Маринов за министър на вътрешните работи

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Съгласувателната процедура за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е формална, заяви премиерът Бойко Борисов на среща с Американската търговска камара и кабинета.

Пред американския бизнес премиерът отново повдигна темата за Западните Балкани и заяви, че ще я постави на годишната среща на ООН.

Със сигурност името на новия главен секретар на МВР ще бъде съгласувано с държавния глава, заяви Бойко Борисов, но за освобождаването на Младен Маринов бе категоричен, че става дума за волеизлеяние.

„Както от командващ ВВС ставаш президент – кой да те спре? Ние можехме тогава да не го освободим по тази логика, но… главният секретар иска да стане министър… Какви мотиви да напиша? „Моля, подпишете, защото той иска да стане министър“. Добре, ще напишем и това. Но считам, че е формално. И взехме решение, приехме оставката на Министерски съвет и изпратихме на Президентството“. 

Вицепремиерът Красимир Каракачанов пък призова за диалог между президента и Министерския съвет по въпроса назначаването на Младен Маринов за министър на вътрешните работи.

"Нашето решение е главен секретар г-н Маринов да бъде избран за министър на вътрешните работи. Министрите ги избира Народното събрание или бъркам нещо.? Процедурата може да се задвижи и с директен избор на министъра на вътрешните работи. Оттук нататък изборът може да се забави, но той може да бъде избран от НС. Така разсъждавам аз", каза Каракачанов. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна