Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група “Акага“ с юбилеен концерт

Снимка: Архив


Юбилеен концерт на групата “Акага“. По този повод двама от членовете на групата  гостуват в предаването “Хоризонт за вас“, това са музикантите от “Акага“: Красимир Куртев- бас и вокал и Петър Главанов - китари.

 Гостуването е  преди големия им  концерт, озаглавен “27 години “Акага“, който ще се състои  на 9-и октомври в Зала Едно на НДК

Музикантите разказаха какво са подготвили за предстоящото събитие и поясниха, че това няма да бъде един “традиционен“ концерт, защото в него ще участват “всички членове на групата от нейното създаване, до момента“. “Това е юбилеен концерт на групата“, уточниха те, по повод, навършването на  27 години от нейното създаване. 

Споделиха, че в момента правят “много крупни репетиции“. Наричат предстоящия концерт “концерт-история“, тъй като той започва с парчетата от самото начало на групата, до тези, които свирят сега.

На въпрос дали е било трудно да организират всички бивши и настоящи членове за юбилейния концерт, отговориха, че не е било трудно да вземат съгласие от всеки едни за участие, тъй като “никой не си тръгнал от групата със скандал“,  “а сме се разделели с тях, защото са имали желание да направят други проекти“, поясниха двамата гостуващи. 

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна