Eмисия новини
от 08.00 часа

Андрей Ковачев: ЕС не може да прави отстъпки - решението за напускане е на Великобритания

Брекзит е сред най-големите безумия на това десетилетие, смята евродепутатът

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Брекзит е едно от най-големите безумия на това десетилетие, а сигурно и за следващото, ако се случи". Тази позиция изрази в предаването "Преди всички" евродепутатът Андрей Ковачев, според когото въпросът, който много хора вече си задават в самата Великобритания, е защо въобще се прави това.

"Все повече са гласовете за искане за второ допитване до гражданите на Великобритания, дали приемат тази сделка, която все още не съществува, и дали приемат без сделка да напуснат хаотично ЕС. Базирано на много фалшиви новини и на много дезинформация беше организиран предишният референдум".

"Ние, останалите членки на ЕС, не можем да направим никаква отстъпка, защото решението за напускане е на Великобритания, не на ЕС, и това решение за напускане води до съответните последици", коментира още Ковачев:

"Вие не можете да се откажете от някакъв абонаментен договор или план за закупуването на нещо, което всеки месец трябва да получавате, да не плащате повече и след това да искате от съответния производител да ви го доставя всеки месец, да продължава да ви го доставя".

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Още от

За избора на кредитор

публикувано на 17.10.19 в 15:45