Eмисия новини
от 08.00 часа

Андрей Ковачев: ЕС не може да прави отстъпки - решението за напускане е на Великобритания

Брекзит е сред най-големите безумия на това десетилетие, смята евродепутатът

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Брекзит е едно от най-големите безумия на това десетилетие, а сигурно и за следващото, ако се случи". Тази позиция изрази в предаването "Преди всички" евродепутатът Андрей Ковачев, според когото въпросът, който много хора вече си задават в самата Великобритания, е защо въобще се прави това.

"Все повече са гласовете за искане за второ допитване до гражданите на Великобритания, дали приемат тази сделка, която все още не съществува, и дали приемат без сделка да напуснат хаотично ЕС. Базирано на много фалшиви новини и на много дезинформация беше организиран предишният референдум".

"Ние, останалите членки на ЕС, не можем да направим никаква отстъпка, защото решението за напускане е на Великобритания, не на ЕС, и това решение за напускане води до съответните последици", коментира още Ковачев:

"Вие не можете да се откажете от някакъв абонаментен договор или план за закупуването на нещо, което всеки месец трябва да получавате, да не плащате повече и след това да искате от съответния производител да ви го доставя всеки месец, да продължава да ви го доставя".

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Още от