Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамид: Има обща воля за разкриване на твърденията за търговия с българско гражданство

Хамид Хамид
Снимка: БГНЕС

„Ако се установи истинност на данните, доказателствата ще бъдат изпратени в прокуратурата“. Това заяви в предаването „Преди всички“ Хамид Хамид от ДПС, който е член на новата временна анкетна комисия за проучване на всички факти, данни и обстоятелства по повод изнесени в европейски и български медии твърдения за скандална схема за подкупи при придобиване на българско гражданство от чужди граждани. Той подчерта, че в публикациите, които се разглеждат, се съдържат твърдения и факти за период, който е далеч преди скандала с арестувания директор на ДАБЧ.

„Почти винаги подобни комисии излизат и с препоръки за промени в законодателството“, каза той. По думите му всички твърдения ще бъдат проверени дали са достоверни:

„Такива комисии имат ограничен обхват. Но ако се съдържат каквито и да е данни, които съответстват на тези твърдения, доказателствата ще бъдат изпратени в прокуратурата. Има обща воля да се стигне до разкриване на тези твърдения и обстоятелства. Възможностите на такава анкетна комисия са да кани журналисти, граждани и всеки, който има какво да каже по темата. С този инструментариум разполага една анкетна комисия“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна