Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Апостолов: ДПС винаги извива ръцете на ГЕРБ

Депутатът от патриотите призова БСП да се върне в парламента и да се "сборят" срещу данъчната амнистия за вероизповеданията

Йордан Апостолов
Снимка: БГНЕС

„ДПС винаги извива ръцете на ГЕРБ. Това се случва от сформирането на този парламент. ДПС не е абдикирало от властта. ДПС чрез свои лица, останали в управлението или новоназначени, прикрити като кадри на ГЕРБ, продължава да управлява и то доста успешно, за да пълни собствения си джоб. Такива политически договорки се правят от самото начало“. Това обяви пред БНР Йордан Апостолов от НФСБ.

В предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“ той коментира промените в Закона за вероизповеданията, с които се опрощават над 8 млн. задължения на вероизповеданията:

„Сблъска се истината с политическата лъжа. Обедини се политическата манипулация с политическите договорки. Това се случи в действителност и нека всички български граждани го знаят. Това опрощаване няма нищо общо нито с национална сигурност, нито с някакво противопоставяне между двете най-големи религиозни общности в страната“.

Според него Българската православна църква е ощетена.

„Съгласно този закон се получават по 10 лв. за всеки самоопределил се мирянин, независимо от религията. Мюсюлманската общност ще получи в пълна степен, а БПЦ ще получи през тази година само около 1/3 от полагащите ѝ се пари“.

Заиграването с националната сигурност от страна на ДПС ще ни донесе по-нататък една много голяма политическа изненада и тя съм сигурен, че ще се отрази и върху резултатите на ГЕРБ, прогнозира Йордан Апостолов. Той твърди, че има договорки между ГЕРБ и ДПС и това няма да бъде простено от избирателите.

Депутатът от Патриотите не вярва на казаното вчера от премиера Борисов:

„Това е чиста проба политическа лъжа и опит за политическа манипулация. Българи и мюсюлмани живеят много добре по места“, категоричен бе той и добави. че се заиграва с тази карта, за да се оправдае „подаръка“ към мюфтийството. Според него е много трудно след подобно действие да се призоват българските граждани да бъдат съвестни данъкоплатци.

Национално отговорната политика по този казус е БСП да се върне в парламента, категоричен бе Йордан Апостолов и призова:

„Опозицията трябва да се върне, за да можем да се сборим. Това е борба между едно чудовище срещу нас, изпълнено с политическа лъжа, и истината, която ние трябва да защитаваме... Нека БСП да изберат страната, на която ще застанат. Страната - да обединим българската нация или да разрушим държавността чрез призоваване за неплащане на осигуровки и данъци и ревизионни актове“.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна