Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крум Зарков: Цветанов е част от машина, която управлява недемократично

Според депутата от БСП той ще продължава да определя поведението, тъй като е от хората, които са му верни

Снимка: БГНЕС

„Не сме удовлетворени от поредния срамен епизод на българския политически живот. Цветан Цветанов си отива от парламента, за да остане в политиката. Това е показателно за ролята, която е отредена на този парламент - да бъде завеса, зад която се взимат решения, точно обратно на това, което трябва да бъде“. Това каза пред БНР заместник-председателят на БСП Крум Зарков.

„Стана ясно, че няма значение парламентът. Решенията се взимат другаде, от партийната централа. Изборът на д-р Дариткова за председател на ПГ също е показателен, доколкото е от хората, верни на Цветанов. Така се дава знак, че той ще продължава да определя поведението. Нейното политическо съществуване е свързано изцяло с партийната дисциплина, с това, че е вярна на своя лидер“, коментира още Зарков в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“.

Според Крум Зарков хвърлянето на оставки е безсмислено, защото няма никакви резултати след това и негативите остават само за обществото.

„За да решим проблемите, трябва да назовем истините. Една от истините е, че Цветанов е част от машина, която позволява страната ни да се управлява извън парламентарните и демократични способи на управление с последствие за всички ни. Временното му отстъпление не е достатъчно“, каза още Зарков.

По думите му скандалите все още не са свършили, защото така функционира страната ни.

„Всеки ден показва, че парламентът е изчерпан от съдържание, затова няма да си позволим да сме просто легитимиращ фактор, който да прикрива истинската коалиция. Непрекъснато се внасят закони, зад които се създават мнозинства, мнозинства на интереси“.

Интервюто с Крум Зарков можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна