Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консервативно обединение на десницата иска да покаже истинското дясно в политиката

Снимка: БГНЕС

„Искаме да покажем истинското дясно – то е консервативно, а консервативно означава съхраняване на ценности“. Това каза пред БНР Боян Стефанов от Младежкия консервативен клуб, един от учредителите на новата дясна партия - Консервативно обединение на десницата с учредител и идеолог бившият здравен министър Петър Москов.

„Нямаме задача да бъдем поредната дясна партия. Искаме да кажем нещо ново на терена на партиите, но което не е ново за избирателите – през годините същностните ценности на народа ни са подменяни усилено“, отбеляза Стефанов в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“.

Боян Стефанов уточни, че вече е приета политическа декларация и предстои учредяване на формацията. Той изрази надежда, че партията ще успее да се включи в европейските избори. Сред имената в Консервативно обединение на десницата Стефанов отличи д-р Любомир Канев и изявения десен политик от десницата Ралица Кирилова.

„Дясното трябва да бъде консервативно оцветено – да стъпва на християнски ценности, на разумен патриотизъм, върху разумно разбиране за икономиката и пазарните отношения. Ще търсим дясно консервативни партньори, ако се стигне дотам изобщо да търсим партньори“.

Интервюто с Боян Стефанов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна