Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преливащи кофи за боклук в центъра на София

Днес в предаването "Вашият глас" говорихме за извозването на контейнерите с отпадъци в централната част на града. С предаването се свърза Катя Тренчева, която живее в кооперация на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Георги С. Раковски". 

От няколко месеца ѝ прави впечатление, че кофите в района често са препълнени. По думите ѝ наоколо има заведения и магазини, които изхвърлят отпадъците в контейнерите на кооперациите и често живеещите там няма къде да изхвърлят боклука си. 

Катя Тренчева ни предостави и снимков материал на препълнените контейнери по бул. "Васил Левски". 
Подобни снимки се появиха и в социалните мрежи, а гражданите се питат защо контейнерите се извозват рядко. 

Проблем със сметоизвозването в централната градска част няма, обясни директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Тя посочи, че в центъра на града боклукът се извозва по три пъти за денонощие, а решението е в разделното събиране на отпадъците, защото често се случва съдовете за битов отпадък да са препълнени с картонени кашони. 

Веска Георгиева апелира при подобни проблеми гражданите да се свържат със Столичния инспекоторат, а също и ако имат желание около кооперацията им да бъдат поставени контейнери за разделно събиране на отпадъците, ако няма такива. С решение на Комисия ще бъде преценено дали е възможно да мястото да се поставят контейнери за разделно събиране на боклук. 

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени