Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лили Друмева с нов албум, а групата ѝ Lily of the West – с концерт на 28 юни

Снимка: sssf.eu

Единайсетия си студиен албум DRUMUL с песни на 12 езика издаде Лили Друмева. DRUMUL („Пътят“) е и заигравка с фамилията на Лили. Дискът съдържа 16 песни на румънски, сръбски, хърватски, словенски, словашки, руски, немски, френски, испански, английски, иврит и български език. Сред тях е и нейната нова авторска композиция „Щом съм с теб“, в която участват блуграс музиканти от словашката група Candyfloss. Специални гости в албума са словашкият мандолинист Михал Барок и чешкият цигулар Пепа Малина. Акустичните китари са изсвирени от Красимир Първанов (Точка БГ) и Лили Друмева. Стамен Янев е отговорен за прекрасния щрайх и аранжиментите в албума. Записите са направени в неговото студио през февруари и март 2019 г.
Лили Друмева и групата ѝ Lily of the West ще имат концерт на 28 юни със специален гост от Англия – Стийв Лоис. Той спечели втора награда на фестивала Sofia Singer Songwriter Fest 2018, а сега идва в България за самостоятелен концерт на 27 юни и да запише албум.
„С Краси Първанов (Точка БГ) свирим вече година заедно като дуо и изпълняваме програма на 15 езика. Бяхме на фестивали в Румъния, Хърватия и през август отиваме в Словения. Имаме концерт и на 12-и юли в Арт фондацията“ – разказа в „Артефир“ Лили Друмева.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна