Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Стамболов - Сула: Възможно е партията на Слави Трифонов да доразбие протестния вот

Иван Стамболов - Сула
Снимка: БГНЕС

Появата на новата партия на Слави Трифонов ще доразбие протестния вот. В предстоящите местни избори най-голямата интрига и интерес е т.нар. "протестен вот", защото хората, ориентирайки се в своите политически предпочитания, много често изхождат от принципа – за този няма да гласувам никога. Примерно за БСП никога няма да гласувам, за всеки друг, но не за тях, ГЕРБ – никога... и така се оформя един голям протестен вот, за който всички започват да се боричкат в един момент. Така анализаторът и блогър Иван Стамболов - Сула коментира пред БНР това, че шоуменът Слави Трифонов влиза в политиката с партията “Няма такава държава“.

“(Политическият проект на Слави Трифонов – бел.ред.) не ме впечатли, прилича ми на новата партия на Иванчева. Човек, тръгнал да прави пореден политически проект. Аз нямам никакви очаквания към Слави Трифонов, той прави някакви неща, извършва някакви движения. Те се чуват от време на време в пространството и ги научаваме“.

В предаването “Преди всички“ Сула коментира и въпроса дали появата на тази партия не е закъсняло решение:

“Той (Слави Трифонов – бел.ред.) има политически амбиции от десетилетие от времето на “Ку-ку“, аз не виждам защо изобщо някой може да бъде учуден от това нещо…“.

Позицията на Иван Стамболов - Сула по темата за оставката на Пламен Димитров, протестите срещу кандидатурата за главен прокурор, както и вчерашната новина за хакерската атака срещу пръскачките, можете да чуете от интервюто на Валерия Николова в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени