Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В най-скоро време омбудсманът казва дали ще се кандидатира за кмет на София

Мая Манолова внесе в НС проект на Закон за съсловните организации

Пътен инцидент с автомобила в който е пътувала г-жа Манолова

| обновено на 02.09.19 в 14:29
Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова и представители на съсловните организации на медицинските специалисти внесоха в деловодството на Народното събрание проект на Закон за съсловните организации. 

За създаването на такъв закон медицинските специалисти настояват от първия ден на своите протести, заедно с исканията им за достойни условия на труд и адекватно заплащане. Проектът предлага възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии в здравеопазването, които в максимална степен да защитават правата и интересите на своите членове. Според медицинските специалисти така ще се внесе ред при упражняването на техните професии.

По-рано днес автомобилът, в който Манолова е пътувала със своя колежка, е бил блъснат от друга лека кола.

Ето какво разказа тя за инцидента:

„Тази сутрин претърпяхме пътнотранспортно произшествие с една колежка, с която отивахме заедно на работа. В момента тя е в „Пирогов“ и ще остане там за два дни. Водачът на другата кола е изпратен вкъщи. Аз не шофирах, така че не мога да кажа каква беше причината за инцидента. Това ще се установява. Вярвам, че той е случаен“.

Мая Манолова заяви още, че съвсем скоро ще обяви дали ще влезе в кметската надпревара за София, но това няма да стане днес:

"До часове буквално ще обявя своето решение, но няма да е днес, днес със сигурност ще работя като омбудсан. Ако се кандидатирам, ще подам оставка. Законът не ме задължава, мога да взема и неплатен отпуск, но мисля, че честното, почтено и достойно поведение е да подам оставка и да вляза в това състезание".

Досъдебно производство е образувано заради катастрофата с автомобила на омбудсмана Мая Манолова. Това съобщи впоследствие главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Той допълни ,че Манолова е пътувала в една от ударилите се коли.

„Един автомобил е отнел предимството на непосредствено движещия се зад него. Госпожа Манолова не е участник в ПТП-то, тя е била пътник в единия автомобил. Единият шофьор е пострадал, оставен е в „Пирогов“ за наблюдение, другият по негово желание е изписан. Леки са травмите. Има образувано досъдебно производство, което към момента ще реши чия е вината. От ситуацията, която ми е докладвана на мен, би трябвало да е виновен първият автомобил, но все пак аз казвам, не съм бил там на място, не съм участвал в огледа, категорично мога да заявя, че госпожа Манолова е била пътник в единия автомобил. Тя не е участник в ПТП“.

Репортажа на Маргарита Иванова за предаването ''12+4'' можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени