Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И.д. директорът на програма „Хоризонт“ е подал оставка

| обновено на 13.09.19 в 15:11
Николай Кръстев показва на пресконференция в сградата на БНР подадената от него оставка като и.д. директор на програма „Хоризонт“.
Снимка: Ани Петрова

Изпълняващият длъжността директор на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев потвърди, че е подал оставка заради скандала със свалянето от ефир и отстраняването от ресор на журналиста от медията Силвия Великова.

Николай Кръстев, който вчера зае поста, обясни днес пред журналисти създалата се ситуация с липсата на административен опит.

„Направих този акт морален, защото смятам, че човек трябва да носи своята отговорност за делата си. Затова смятам, че днес трябва да направя този акт. Моето действие предизвика вълна от недоумение, както в програма „Хоризонт“, така и извън БНР. Това е моя лична грешка и липса на административен опит. За мен, както и за останалите колеги, поставянето ми на изпълняващ длъжността директор на програма "Хоризонт" беше неочаквано“, каза Кръстев. Той уточни, че е подал оставката си сутринта.

По думите на Николай Кръстев не е имало възможност вчера да бъде спряна профилактиката на предавателите, която беше извършена тази сутрин и заради която програма „Хоризонт“ нямаше ефирно излъчване. Генералният директор Светослав Костов е правил опити за отлагане на сегашното спиране, обясни Кръстев.

„Вчера, когато поех длъжността, ми беше показано писмо от НУРТС, което е постъпило в ден сряда и днес се случи. Генералният директор водеше разговори тази профилактика да не бъде провеждана днес, но уви, технологичните възможности са такива, че тя не може да бъде спряна“, каза той.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна