Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитрис Георгиев и неговият мюзикъл с елементи на трилър

БНР Новини
Снимка: Таня Димова

Димитрис Георгиев е само на 25, но вече има няколко филма зад гърба си, които е пуснал волнода летят и да приковават зрителското внимание. Всеки от тях е различен от предходния. Последният например е вдъхновен от действителна история – тази за безпрецедентното бягство на Радослав Колев и Владимир Пелов от Софийския централен затвор. Тежка тема, но това не спира Димитрис.

Той и колегата му Марий Росен създават персонажите си на базата на житейските съдби на двамата бегълци, като самите те малко или много бягат от документалното. „Заедно без теб“ е черно-бял филм, без музикално оформление. Водеща е актьорската игра. Предимно на това разчита и Димитрис във филмите си.

Не може да се каже, че младият режисьор сам е избрал киното за своя съдба. От разговора ми с него разбирам, че всъщност киното го избира, макар и от третия път. Ако изслушате споделеното със слушателите ни „Време и половина“ на Димитрис Георгиев, ще разберете какво точно имам предвид.

Ще чуете и мъничко за мюзикъла му с елементи на трилър. Това не е новият проект на Димитрис, а просто жанра на живота му. От него черпи вдъхновение и за късите филми, които режисира. Чуйте повече, може пък така и самите вие да определите жанра, в който ви се живее.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна