Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Из лабиринта на сънищата

БНР Новини
Снимка: Критика и хуманизъм

„Може да се отнасяте към тази книга така, както предпочитате да се отнасяте към сънищата си – да забравяте ненужното, да запомните това, което ви е впечатлило и да осъществите в личния си живот онова, което ви е развълнувало истински.“

С това завършва краткият предговор на Феликс де Менделсон към книгата му „Човекът, който дължеше живота си на един сън“. Книга, която може да „работи“ както за специалисти, така и за обучаващи се в областта на психоанализата, но и за всеки любознателен читател, не само защото всеки сънува, но и защото опознаването на сънищата помага да опознаем себе си и себе си в света.

Феликс де Менделсон (1944-2016) е психоаналитик и университетски преподавател по психоанализа, известен интелектуалец.

Тази вечер книгата „Човекът, който дължеше живота си на един сън“ ще бъде представена чрез пърформанс и дебат от 18.30 ч. в Центъра за култура и дебат „Червената къща“, а входът е свободен.

В дискусията ще участват: Давид Иерохам, психиатър, психотерапевт, Теодора Карамелска, преводач на книгата, Карл Голинг - психоаналитик, Университет „Зигмунд Фройд“, Виена, Изабела Доерлайн - психоаналитик, IPOM, Мюнхен, PSI - Психоаналитичен семинар Инсбрук, Валентин Калинов, философ, Цветелина Йосифова, автор на послеслова, психотерапевт. Модератор ще бъде Антоанета Колева, редактор на книгата, издател. Със специалното участие на Анна де Менделсон, представяща поемата на автора „Междинно“.

Сценичната интерпретация е на Института по психодрама към Червената къща с участието на Юлиана Сайска-Павлова, Николай Божков, Цветелина Господинова, Владимир Трифонов.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна