Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на БНР ще обжалва наложените от СЕМ две глоби за общо 27 000 лева

| обновено на 02.10.19 в 17:42
Снимка: Ани Петрова, БНР

Съветът за електронни медии наложи на БНР санкции в размер на 7000 лева заради нарушаване на индивидуалната лицензия и 20 000 лева за нарушаване на принципа за гарантиране правото на информация. 

Днес членовете на медийния регулатор обсъдиха проектобюджетите на БНР и БНТ за идната година, но не излязоха със становище, тъй като им е необходима допълнителна информация. 

Председателят на СЕМ София Владимирова заяви:

„Да бъдат изпратени две писма до двете обществени медии с искане за повече информация, след като бъдат получени от членовете на съвета, ако има такова желание, да бъдат поканени генералните директори да отговорят на въпроси на съветниците, преди да бъде изготвено окончателното становище на СЕМ по отношение на двата бюджета“. 

Ръководството на Българското национално радио ще обжалва финансовите санкции. Генералният директор на БНР Светослав Костов заяви:

"Коментар на решенията на регулатора не мога да си позволя да имам, така са решили! Да не забравяме обаче, че ние имаме законното право да обжалваме. Ще се възползваме от тази възможност".

Репортаж по темата чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна