Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба „Природни форми“ в Little Bird Place в София

Нова галерия за съвременно изкуство на екологична тематика отваря врати в столицата

БНР Новини

С изложбата „Природни форми“ на 30 октомври от 18.00 ч. се открива новото пространство за изкуство Little Bird Place в София. Галерията ще показва модерно и съвременно изкуство на екологична тематика на автори, ангажирани с каузата за опазване на природата и биологичното разнообразие.

В първата изложба ще видим произведенията на трима български автори – Васил Ангелов (графика), Калия Калъчева (живопис върху дърво) и Моника Найденова (обекти от стъкло). Куратори са изкуствоведите Теодора Константинова и Радослав Механджийски, създатели на платформата Art and Culture Today.

Те споделиха, че пространството на галерията е доста по-уютно от обичайните галерии тип "бял квадрат" и особено за любителите на природата може да се превърне в регулярна спирка в културния афиш на столицата.

Теди и Радо ни поканиха и на последната за сезона изложба от тяхната творческа резиденция в пловдивското село Царимир. В пространството SeeMeOn 29 ще видим творби на шест художнички от САЩ, Италия и Германия, както и на един млад и доста дързък български автор, завършил право, но със страст към концептуалното изкуство. Изложбата отново е обединена със софийската резиденция World of Co Artist Residency. 

И след като се потопихме в изложбите получихме и покана за предстоящите лекции на тема съвременно изкуство на 9 и 30 ноември в Дома на киното.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна