Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов: Резултатите на ДБ от местните избори са добра основа за парламентарни

Христо Иванов
Снимка: Светослава Кузманова

„Демократична България“ успя в национален план да превърне резултатите си от европейските избори в представителство в местната власт. Минахме в следващо агрегатно политическо състояние. Това е една добра основа за подготовката ни за парламентарните избори като агент на промяната. Разтваряме ветрило“. Това каза пред БНР Христо Иванов, съпредседател на ДБ.

В предаването „12+3“ той подчерта, че занапред ДБ ще показва способност не просто да дефинира проблеми, а да налага и да прокарва решения: 

„Планираме да бъдем активни в лансирането на приоритетите, лансирани в нашата кампания. Ще бъдем активни в поредица от теми – борбата с корупцията, реформирането на начина на управление на общински фирми и дружества, въвеждането на реална децентрализация“.

Иванов допълни, че ДБ остава в позиция на опозиция на модела на управление в България:

„Но и искаме да покажем капацитет за прилагане на управленски решения… Намираме се в особена ситуация, в която хората разбират, че не може да се продължава така, но не се оформя консенсус как да се случи тази промяна. Проблемът е много по-голям, отколкото просто въпрос за един или друг кандидат“.

Интервюто с Христо Иванов можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени