Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Галев: Приятно изненадан съм, че в доклада на ДАНС се споменават хибридните заплахи от страна на Русия

Тодор Галев
Снимка: csd.bg
"Приятно изненадан съм, че в доклада на ДАНС се споменават хибридните заплахи от страна на Русия, защото само преди няколко години друг подобен стратегически документ Националната стратегия спомена също хибридни заплахи от Русия, но без да посочи конкретното име на държавата Русия, а беше витиевато обяснено". Това обясни в интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" експертът от Центъра за изследване на демокрацията Тодор Галев:

"Ние от години твърдим и показваме с данни, че всъщност хибридните заплахи от Русия се увеличават неимоверно, като най-видимата част за голям процент от населението е пропагандата и дезинформацията, която се шири в онлайн медиите и за съжаление пробива и в традиционните медии с източник Русия, така че приятно съм изненадан, че ДАНС най-накрая след поредицата случки, за които се говори в доклада, прозря и вече посмя да го напише в прав текст".

"Много е трудно да се противодейства на тази пропаганда, защото става въпрос за хибридни заплахи", добави експертът от Центъра за изследване на демокрацията:

"При хибридните заплахи се използва комбинация от различни методи. Пропагандата и дезинформацията са само едни от тези методи".

Цялото интервю с Тодор Галев можете да чуете от звуковия файл.
По публикацията работи: Недит Георгиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени