Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьор с 2,36 промила задържаха в Дупнишко

Снимка: БНР

45-годишен, шофирал с 2,36 промила, е задържан миналата нощ в дупнишкото с. Дяково, съобщиха от полицията. 

Униформени от Кюстендил пък гонили 30-годишен мъж, шофирал камион с 1,6 промила, опитал се да избяга. 

Рано сутринта в понеделник в близкото с. Дяково 45-годишен управлявал автомобил "Сеат". Ударил се в паркирана на улицата кола. Пристигналите на място полицаи установили, че мъжът седнал зад волана с 2,36 промила по показание на дрегера. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор. 

Кюстендилски полицаи се опитали да спрат 30-годишен за проверка на пътя Невестино – Кюстендил. Шофьорът не се подчинил на подадения със стоп палка сигнал. Малко по-късно е спрян, направен му е тест за употреба на алкохол. Резултатът е 1,60 промила. 

На 35 водачи, употребили алкохол или наркотици, Районният съд в Дупница и Районният съд в Кюстендил са наложили наказания за времето от 4.08.2023 г., когато влязоха в сила последните промени в НК, до момента. С определения на съда са отнети 16 автомобила. 

По други 14 дела съдът е присъдил подсъдимият да плати левовата равностойност на МПС, послужило за престъплението, доколкото то не е негова собственост. Ефективни наказания "лишаване от свобода" са получили четирима водачи на МПС, в повечето случаи става въпрос за повторно управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна