Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Заедно в час" с призив за подкрепа на "Училище за пример"

"Време е всички в обществото да сме ангажирани с каузата за по-качествено образование"

| Интервю
Снимка: Незабравка Кирова

Време е всички в обществото да сме ангажирани с каузата за по-качествено образование, апелират от Фондация "Заедно в час" и отправят покана да подкрепим майската им кампания за набиране на средства за програмата "Училище за пример".

Програмата е двугодишна и е изцяло безплатна за училищата, които участват в нея, напомни пред БНР Лора Нешовска - специалист "Развитие и фондонабиране" във фондацията.

Тя добави, че училищата сами изявяват желание за участие в програмата, след което минават интензивен период на учене и подобряване на уменията. В програмата участват не само педагогическият екип от училището, но и директорите и заместник-директорите. По думите ѝ идеята е целият училищен екип да работи заедно към една цел:

"Идеята е след тези 2 години те да могат устойчиво да продължат тази промяна и наистина училището им да се превърне в институция, която по адекватен и модерен начин предоставя образование за техните ученици". 

Към момента през програмата са минали над 100 училища. Миналия месец приехме новите 42 училища, отбеляза Лора Нешовска в предаването "Преди всички" и констатира, че програмата се разраства всяка година. По думите ѝ има огромен интерес към "Училище за пример"

Тазгодишната кампания иска да обедини заинтересованите страни в месец на благотворителност:

"Концепцията е бизнес и общество да се обединят в един месец на дарителство и благотворителност, като подкрепят българското образование".

Лора Нешовска отбеляза също, че бизнесът проявява огромен интерес към кампанията

Цялото интервю на Веселина Миланова с Лора Нешовска в предаването "Преди всички" чуйте в звуковите файлове. 
По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна