Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказни сюжети в развитие

2
Чик Кърия и Пако де Лусия - двама приятели и двама от "кръстниците" на Джаз+
Снимка: RTVE

От 7 май (02:00-03:00), в три последователни нощи по същото време започва "Музиката, която обичам" с нов (стар иначе) водещ - може и да го разпознаете на една от снимките. В мини-поредици за поне по месец и нещо ви очаква за начало следното:
7.5 - Вторник е времето, посветено на артистите, първи повярвали в новото (април 1993) предаване на Програма "Христо Ботев" -  Джаз+. В няколко последователни предавания - Чик Кърия в по-малко известни записи, включително и излезли след смъртта му. Акустични концерти от 1987 и от 2018 с част, посветена на Гершуин.
8.5 - В сряда представяме в развитие контекстуални плейлисти в различни стилове, обединени в началото от идеята за приказните сюжети за малки и пораснали. Сред интересните имена - Ася Валчич с Клаус Пайер, Шай Маестро, Омар Соса, Ал ди Меола, Нюен Ли и Бил Фризел.
9.5 - В четвъртък обръщаме внимание на "coup de coeurs" - влюбвания, в случая от първо слушане. Началото е с исландския китарист Микаел Мани и откъси от последните му два авторски албума с идеята "Китарна поезия".
Нощта е млада. По-млада отвсякога. Нощните полети до Терминал 2 току-що кацнаха. Какво по-хубаво пътуване.

По публикацията работи: Людмил Фотев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна