Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваня Григорова начело на листата на "Солидарна България" за евровота

2
Снимка: БГНЕС

Ваня Григорова ще води листите на "Солидарна България" за европейските избори и в 25 МИР - София в битката за националния парламент.

Днес от формацията регистрираха листите си в ЦИК и в районните избирателни комисии.

Григорова обясни мотивите да участва и в двата вида вота и изрази увереност в успеха.

"Смятаме, че трябва да покажем единство и синхрон между политиката, която ще водим на национално ниво, и тази на европейско. Резултатите в София показаха, че "Синя София" не е толкова синя, колкото някои си я представят, и електоратът на БСП не може да бъде считан за електорат на БСП", заяви Григорова.

Водачи на листите в 24 МИР - София ще са историкът доц. Александър Сивилов, а в 23 МИР - лидерът на "Изправи се. БГ" Мая Манолова. Тя беше категорична, че ако влязат в следващия парламент, "Солидарна България" няма да влиза в договорки с партиите, участвали в управлението досега.

""Солидарна България" е единствената алтернатива на сглобката, на партиите от сглобката - на ГЕРБ и на ДПС, на Кирил и Асен, които предадоха своите избиратели и продадоха хората от протестите. Няма да се събираме - това отсега трябва да е ясно, нито с ГЕРБ, нито с ДПС, нито с Кирил, Асен и Христо. Напротив!", категорична беше Манолова.

Репортаж на Мария Филева в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна