Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Димитрова: С родолюбиви инициативи българите в САЩ поддържат културен афиш и дух

| Интервю
Милена Димитрова
Снимка: Ани Петрова

Аз разбрах, че родолюбиви инициативи правят така, че българите в различните градове в САЩ да поддържат непрекъснат културен афиш и дух. Представяйки книгата на Рори Милър се оказа, че има голям интерес към такъв проект. Там се представя филма "Ваклуш", а за 24 май предстои при българите да бъде Йорданка Христова.

Тези впечатления сподели в интервю пред БНР журналистът и член на Обществения съвет на БНР Милена Димитрова. Преди дни тя се завърна от дълга обиколка сред българските общности в Северна Америка.

На турнето в САЩ и Канада тя е посетила шест града. Поводът за визитата на Димитрова е инициативата на почетния консул на България във Вашингтон Елка Русков – "Хубава си татковино", Дните на българската култура в Канада и представянето на кулинарната книга на американеца Рори Милър "На око – кулинарни приключения на село", на която тя е редактор. Милър живее от 15 години в България и усвоява тънкостите на традиционната българска кухня, като обикаля из най-затънтените и диви родни села и събира рецепти от българските баби и дядовци.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна