Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Тази вечер в "Настроение с Лили":

Гостува рок група "Хоризонт"

В днешния брой на предаването "Настроение с Лили", очаквайте: рок група "ХОРИЗОНТ"! За предстоящите им концерти и нови проекти.

Четвъртък от 20 ч. по Радио София, 94.5 ФМ за София (Ихтиман - 104.6; Своге - 90.4; Боровец - 100.0), както и онлайн.

Събота от 10 ч. и неделя от 13 ч. по Радио Нова 93.0 ФМ, Нова Загора, както и онлайн.

Една продукция на Радио София и Лили Друмева.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Данило Реа

Пианото на Данило Реа, Ренато Селини и на Романо Мусолини, тромпетите на П. Фрезу и Ф. Босо

Италианска класика и не само с тромпета на Паоло Фрезу (Монтеверди и Сен-Санс). И още тромпет - Фабрицио Босо със спиричуъли от края на по-миналия век. Още малко музика от същия период - Скрябин и дванайсетте му цвята в свободни импровизации от кларинета и саксофона на Джанлуиджи Тровези. Краят на "италианската следа" слагат трима пианисти -..

публикувано на 26.02.17 в 07:15

Холандският музикант Крис Хут представя групата си Holy Water

Крис Хут е холандски китарист, певец, композитор и звукорежисьор, основател на групата Holy W ater в Амстердам. Стилът им е акустичен рок, рокендрол и рокабили. Имат издадени 2 албума и участват на международни фестивали. Отскоро Крис Хут живее в Прага и работи с чешки музиканти. Музикантът предостави на БНР правата за излъчване на..

публикувано на 24.02.17 в 12:24

Дейвид Бауи удостоен с БРИТ посмъртно

Година след като почина, Дейвид Бауи бе награден посмъртно по време на 37-то издание на Британските музикални награди. Това е третият случай след 1984 и 2014 г., когато поп иконата Бауи e избиран за най-добър изпълнител. Ако сър Дейвид Бауи можеше да бъде тук тази вечер, той вероятно не би дошъл , пошегува се водещият Майкъл Хол. Актьорът игра..

публикувано на 23.02.17 в 13:50
Анелия Торошанова и момичетата от ансамбъла

Ансамбъл "Гоце Делчев" съхранява българския дух и националните ценности

Ансамбъл „Гоце Делчев“ е българска формация за народни песни и танци, която има много поводи за гордост. Основан през 1945 г. от български бежанци от Егейска и Вардарска Македония, той е първият в България и първи в много други неща. Несъмнено е олицетворение на българската традиция, българския дух и националната ни идентичност. И за разлика от..

публикувано на 21.02.17 в 17:52
Паоло Фрезу и Ури Кейн

Концертни албуми с два менуета на Бах и "само за музиканти" на Сони Стит и Стен Гец

Италианска класика в лицето на Барбара Строци с тромпета на Паоло Фрезу и пианото на Ури Кейн от току-що излезлия концертен албум "Два менуета". Менуетите са на Бах и също са част от плейлиста ни. И още с тях – Първа симфония на Малер и част от музиката на "Порги и Бес". Перуанската ни приятелка Сусана Бака – гостувала трикратно на сцената на Джаз+..

обновено на 20.02.17 в 09:10