Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Проф. Пенчо Гешев: Подготвяме треньори по над 60 вида спорт и спортни мениджъри

Снимка: nsa.bg

Тази година се навършват 75 години от основаването на Националната спортна академия "Васил Левски". "Ковачницата" на шампиони вече покрива голям брой спортове - над 60. За развитието на Академията през последните години, за популярните специалности и новите такива, както и за плановете на висшето учебно заведение разказа ректорът проф. Пенчо Гешев пред Радио София.


Учителите по физическо възпитание са "апостолите", които трябва да събудят у децата желанието и вътрешното убеждение да се занимават със спорт, посочи проф. Гешев и добави, че са създадени предпоставки за предимство при кандидатстването на завършилите спортни училища в Националната спортна академия.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Въвежда се организация на движението заради ремонт на релсовия път по линията на трамвай №8

На 21.04.2018 г. и на 22.04.2018 г. от 08:00 часа до 16:00 часа за извършването на ремонт на релсовия път по трамвайна линия № 8 в участъка от спирка „Ж.П. прелез“ до трамвайно обръщателно колело „Люлин“ временно се променя движението. Трамвайна линия № 8 ще се движи от Съдебната палата до ж.к. “Западен парк”, съобщиха от Столичната община. След..

публикувано на 19.04.18 в 17:45

Синдикат в МВР алармира за пострадалите полицаи

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) е изключително обезпокоена от трайната тенденция за увеличаване на броя на пострадалите полицаи в резултат на умишлени действия на граждани срещу тях и грубо незачитане на законовите норми. Това се казва в позиция на синдиката на служителите в МВР...

публикувано на 19.04.18 в 11:56

Природозащитници ще протестират заради промените в плана за Пирин

Природозащитници подновяват протестите си, породени от приетите промени в Плана за управление на Национален парк "Пирин". Според еколозите, управляващите се отворили за строителство 48% от територията на парка. В София проявата на гражданско недоволство ще се проведе от 13.00 до 14.00 ч. в близост до Президентството, където за днес е насрочен..

публикувано на 19.04.18 в 08:57

Решават дали да бъде поискан постоянен арест за Десислава Иванчева

Днес ще се решава дали да бъде поискан постоянен арест за арестувания за корупция кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка и посредник при предаване на подкуп. Кметът на район „Младост” беше арестувана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и..

публикувано на 19.04.18 в 08:45

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Ремонтът на "Графа" започва на 8 май, информира СЕГА . На 8 май Столичната община подхваща дългоочакваната реконструкция на ул. "Граф Игнатиев", съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Ремонтът ще стартира от ул. "Алабин" с подмяна на тръбите на ВиК. Движението на трамваите ще бъде спряно. Автобуси ще превозват пътниците през ул. "Гурко". Фандъкова..

публикувано на 19.04.18 в 08:16