Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Проф. Пенчо Гешев: Подготвяме треньори по над 60 вида спорт и спортни мениджъри

Снимка: nsa.bg

Тази година се навършват 75 години от основаването на Националната спортна академия "Васил Левски". "Ковачницата" на шампиони вече покрива голям брой спортове - над 60. За развитието на Академията през последните години, за популярните специалности и новите такива, както и за плановете на висшето учебно заведение разказа ректорът проф. Пенчо Гешев пред Радио София.


Учителите по физическо възпитание са "апостолите", които трябва да събудят у децата желанието и вътрешното убеждение да се занимават със спорт, посочи проф. Гешев и добави, че са създадени предпоставки за предимство при кандидатстването на завършилите спортни училища в Националната спортна академия.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник на пеперудите привлича туристи в Кюстендилско

Празник на пеперудите ще се състои в неделя, край водопада до с. Полска Скакавица, община Кюстендил. Идеята е да се популяризира един от най-красивите природни феномени по река Струма. Става дума за красивия водопад, който все още е непознат за туристите.  Височината на водопада е около 50 метра. Уникалното за водапада е това, че около него има над 19..

публикувано на 21.07.17 в 09:13

И в Трън ще събират разделно отпадъците си

Гражданите на Трън вече могат да събират разделно отпадъците си в 14 нови контейнера. Те са в два различни цвята - зелен и жълт и са разположени на различни места в града, съобщава сайтът zapadno.com. За момента не се предвижда контейнери да бъдат доставяни в трънските села. В съдовете за смет с жълт цвят се изхвърлят отпадъци от метал, хартия и..

публикувано на 21.07.17 в 08:55

Здраве и стил на живот - избрано от печата

През второто тримесечие средната цена на имотите в София премина психологическата граница от 1000 евро за кв. м. и достигна 1060 евро, пише ТРУД . За сравнение в началото на година цената бе 985 евро/кв.м. Ускореният темп на нарастването на цените в София започна от второто тримесечие на 2016 г. и от тогава вече една гтодина ръстът се движи между 15% и..

публикувано на 21.07.17 в 08:47

Слънчев и още по-топъл ден ни очаква

Очаква ни отново слънчев ден. След обяд, главно в планинските райони, ще се развива купеста облачност. Ще духа слаб североизточен вятър. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 30° и 35°, съобщават от НИМХ при БАН. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за юли и ще остане без съществена промяна. По Черноморието ще бъде..

публикувано на 21.07.17 в 08:16

Център за допълнителна грижа за деца с ревматологични заболявания откриха в София

Център за допълнителна грижа за деца с ревматологични заболявания и техните семейства беше открит в Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев". В центъра децата и родителите им ще получават консултации от терапевти и психолози, обясни началникът на Клиниката по ревматология, кардиология и хематология към лечебното..

публикувано на 20.07.17 в 12:15