Нови икономически зони в Стара Загора и безплатно паркиране за електромобили ще гласуват старейшините преди ваканцията.

Да се създадат нови икономически зони и да се разшири обхватът на териториите, предвидени за жилищно строителство в Стара Загора, предлагат общинските съветници от БСП на предстоящата днес сесия.  Предложението на съветниците е за нов проект за ОУП да..

публикувано на 27.07.17 в 08:10

Три училища в Стара Загора ще бъдат пребазирани

Заради извършването на ремонтни дейности в сградите на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Търговкса гимназия „Княз Симеон Търновски“ и СУ „Железник“ част от паралелките в учебните заведения ще бъдат пребазирани . Това обясни зам.- кметът на Община Стара Загора..

публикувано на 26.07.17 в 19:26

Молбата за целева помощ за отопление ще се подава и по настоящ адрес

Започна приемът на заявления –декларации за отпускане на целева помощ за отопление през предстоящия отоплителен сезон, припомниха от  Дирекция „Социално подпомагане“- Стара Загора. Крайният срок за приемане на заявленията е 31.10.2017 год.  Със..

публикувано на 26.07.17 в 16:29

Нередовното изплащане на заплатите е основен проблем, констатират при проверки от Инспекцията по труда

Над 1 550 проверки на фирми и предприятия в областта са извършили служителите на Дирекция „Инспекция по труда“- Стара Загора през първите шест месеца на годината,  отчете Йордан Йорданов,  началник отдел „Административно, информационно и правно..

публикувано на 26.07.17 в 16:25

Стара Загора се подготвя за 140-тата годишнина от бовете за освобождението на града

В навечерието на 140-тата годишнина от боевете за освобождението на Стара Загора продължават планираните мероприятия за отбелязване на историческото събитие. Кулминацията на честванията е предвидена за понеделник, 31 юли, когато в 21 часа старозагорци..

публикувано на 26.07.17 в 15:48

Пожар горя в мебелната фабрика "Средна гора"

Горя бункер за отпадъци на старозагорското предприятие за производство на мебели „Средна гора“. Няма пострадали и обгазяване в района. Причината за пожара в силоза е техническа неизправност, съобщи за Радио Стара Загора Михаил Михов, началник на група..

публикувано на 26.07.17 в 12:00

Гала вечер събира звезди на балета на сцената на Старозагорската опера

Най-доброто от изминалия впечатляващ сезон за развитието на балетната трупа на Опера - Стара Загора ще представят артистите тази вечер, 26 юли, от 21 ч. на сцената на Операта. Балетната Гранд гала е по идея, постановка и режисура на Силвия Томова..

публикувано на 26.07.17 в 10:49
Село Ъглен

Расте интересът към селския туризъм

Активен  е интересът през това лято към селския туризъм  у нас. Подобна алтернатива за семеен или групов  отдих избират все повече хора, каза за Радио Стара Загора Борислав Борисов, председател на Асоциацията на българските села. По прогнозни данни..

публикувано на 26.07.17 в 10:37

EVN: Искаме ясен регламент за изплащане на дълговете на старозагорската болница

Oт EVN очакват държавата да излезе с конкретен вариант за изплащане на дълговете на старозагорската болница "Киркович" към електроразпределителното дружество.  Те са  склонни да бъде преразгледан начина за разсрочване на задълженията на УМБАЛ „Проф. д-р..

публикувано на 25.07.17 в 15:31

От EVN очакват държавата да предложи план за погасяване на задълженията на УМБАЛ "Киркович"

Сметките на старозагорската университетска болница „Проф. Стоян Киркович“ остават запорирани на този етап, но до края на седмицата трябва да се намери решение на проблема, за да продължим да работим, каза в интервю за Радио Стара Загора изпълнителният..

публикувано на 25.07.17 в 15:18