Родителски срещи в бар в проект срещу употребата на алкохол от деца

Националната програмата „Родителски срещи: малки разговори на големи теми“, която цели превенция на ранната употребата на алкохол от деца и подрастващи, бе представена днес пред училищни психолози, педагози и представители на училища в Стара Загора...

публикувано на 15.02.18 в 17:20

Нов Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Харманли

Центърът ще работи в полза на развитието на деца с психични и физически заболявания и ще предлага адекватна за възрастта им интеграция в общообразователната и възпитателната система. В центъра, подкрепа ще получават и родителите на децата –..

публикувано на 15.02.18 в 14:21

Безплатна беседа и обиколка, посветени на престоя и делото на Васил Левски в Стара Загора

Специална безплатна беседа и обиколка, посветени на престоя и делото на Васил Левски в Стара Загора, заедно с местните революционери и възрожденци ще се състои в неделя (18.02, когато се навършват 145 години от обесването на Левски)  от 16.00 час..

публикувано на 15.02.18 в 13:16

Отхвърлиха предложение за финансиране на видеонаблюдение в детските градини в Стара Загора

На своето извънредно заседание вчера Постоянната комисия по образование, наука и защита правата на децата отхвърли предложението на съветника от ВМРО Антон Андонов за създаване на фонд от 30 хиляди лева с общински средства за видеонаблюдение в..

публикувано на 15.02.18 в 10:28

На интересни находки се натъкнаха археолози в центъра на Стара Загора

Единадесет гробни съоръжения са открили до момента археолозите на центъра на Стара Загора при ремонта на площада и пешеходния участък на бул. „Цар Симеон Велики“. Находките са част от югозападния некропол на Августа Траяна, уточни в предаването..

публикувано на 15.02.18 в 10:23

Миньори излизат на протест, ако не бъдат чути исканията им

Миньори от „Мини Марица – изток“ ще излязат на синдикален протест в София, ако исканията им за спешно увеличение на цената на въглищата с поне 15 % не бъдат чути. Във вторник в столицата Конфедерацията на труда „Подкрепа“ изложи подробно позицията си..

публикувано на 15.02.18 в 09:05

Административният съд образова хасковски гимназисти

Административният съд в Хасково за втора поредна година ще бъде част от образователна програма, насочена към повишаване правната култура на гимназистите. Целта е да бъдат обогатени познанията на учениците за статута, структурата и функциите на..

публикувано на 15.02.18 в 08:05

Кметът Живко Тодоров опроверга информацията за издадено разрешение за строеж на джамия в Стара Загора

За повече хигиена в публичното говорене и политическия живот на града призова днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Повод за това стана разпространена чрез социалните мрежи и медиите позиция на Общинското ръководство на ВМРО-Стара Загора срещу..

публикувано на 14.02.18 в 18:25

Казанлъчанинът Христо Стоянов получава високо японско отличие

Правителството на Япония ще награди с държавен орден българина Христо Стоянов от Казанлък за принос към развитието на японско-българските отношения. Отличието, което ще получи в петък главният художествен ръководител на ансамбъл „Арсенал“..

публикувано на 14.02.18 в 16:41

Фото-документална изложба за творбите на Михаил Шапкарев откриват в Стара Загора

Фото-документална изложба, посветена на творбите на Михаил Шапкарев ще бъде открита тази вечер от 18 часа в Художествената галерия в Стара Загора. Тя е под мотото „Важното е да има движение“. Фото-документалната изложба е организирана от..

публикувано на 14.02.18 в 15:57