Двамата по-тежко пострадали от вчерашния инцидент в ТЕЦ „Брикел” в Гълъбово са в стабилно състояние

Двамата по-тежко пострадали от вчерашния инцидент в ТЕЦ „Брикел” в Гълъбово са в стабилно състояние, съобщиха от областна администрация Стара Загора. Областният управител проф. Веска Шошева разговаря снощи с окръжния прокурор Дичо Атанасов във връзка..

публикувано на 18.02.17 в 11:43

144 години от обесването на Апостола на свободата

Отбелязваме 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. От години продължава спорът дали обесването на Апостола да бъде чествано на 18 февруари, както казват историците, или на 19-ти, както е прието с решението на Народното събрание...

публикувано на 18.02.17 в 10:22

Работник загина при инцидент в ТЕЦ "Брикел"

Работник е загинал, а други четирима са ранени при инцидент в ТЕЦ „Брикел“ в Гълъбово. По непотвърдена информация инцидентът се е случил в ранния следобяд при почистване на сероочистваща инсталация в електроцентралата. На място са представители на..

публикувано на 17.02.17 в 19:17

Промени в общинска наредба лишават ученици и пенсионери с настоящ адрес от допълнителните намаления на абонаментните карти

Промяна в наредбата на Община Стара Загора, която определя условията за издаване и цените на абонаментните карти за пътуване в градския транспорт, лишава ученици, студенти, хора с увреждания и пенсионери с адресна регистрация по настоящ адрес от..

публикувано на 17.02.17 в 17:04

Гигантски кукерски маски ще бъдат част от атракциите на фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

На площада пред Община Стара Загора са експонирани гигантски маски, част от „Алеята на маските“ – една от основните атракции на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ в Ямбол. Ямболските маски ще гостуват и на XIX-тия Фестивал на..

публикувано на 17.02.17 в 16:55

Мащабна акция за реакция при бедствия и аварии правят в Сливен

Мащабна акция за обучения за реакция при бедствия и аварии с ръководители на обществени институти започва в Сливен. Решението е съгласно Закона за защита при бедствия за повишаване на знанията за реакция. Това каза за Радио Стара Загора Снежана..

публикувано на 17.02.17 в 15:15

Потопената църква в яз. Жребчево може да се превърне в туристически обект

Потопената църква „Св. Иван Рилски“ в чашата на яз. Жребчево може да се превърне не само в туристически обект, но и в действащ християнски храм под вода. Това съобщи за Радио Стара Загора  секретарят на община Твърдица – Пламен Курумилев...

публикувано на 17.02.17 в 14:56

До седмица ще заработи новият плувен басейн на Стара Загора

Държавна приемателна комисия прие извършената реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на покрития плувен басейн в Стара Загора. До седмица басейнът ще може да влезе в експлоатация , информират от пресцентъра на..

публикувано на 17.02.17 в 14:35

Изложба "Дай на кирилица" ще се открие в Стара Загора

Изложба под надслов „Да на кирилица” ще бъде открита тази неделя от 13 часа в Стара Загора. Проявата е в рамките на едноименната кампания срещу използването в дигиталното пространство на т.нар. шльокавица или маймуница, т.е. писането вместо на..

публикувано на 17.02.17 в 14:06

За втори път творци от Мъглиж събират средства за манастира „Св. Николай"

За втори път творци от Мъглиж събират средства за възстановяване на стаята в манастира „Св. Николай", където е отсядал Васил Левски.Тази вечер от 18:00 часа в кафе "Макао" в Стара Загора мъглижките художници ще предложат за продажба около 20..

публикувано на 17.02.17 в 13:17