Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ навърши 75 години

Днес Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ отбелязва 75 си годишнина. Празничната програма започна преди обед с тържествен водосвет и посрещане знамето на гимназията. Петте настоящи випуска засадиха розови храсти..

публикувано на 12.11.18 в 16:12
Красимир Вълчев

Камери с лицево разпознаване следят за присъствието на учениците

Камери с лицево разпознаване, свързани с електронен дневник са монтирани в най-проблемните училища, където има най-голям риск от отпадане на ученици. Това съобщи в Казанлък министъра на образованието Красимир Вълчев. Той припомни, че 33 хил...

публикувано на 12.11.18 в 14:50

Над 200 кг опасни битови отпадъци бяха събрани в Стара Загора

Успешен старт на първата есенна кампания за събиране на опасни битови отпадъци отчитат експертите от отдел "Екология" в Община Стара Загора. Гражданите на Стара Загора проявиха висока активност и отговорно отношение по време на проведената есенна..

публикувано на 12.11.18 в 14:23

Протестът в Стара Загора продължава и днес

Протестът срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот в страната ще продължи и днес в Стара Загора от 18.00 часа. Организаторите са изпратили уведомление до Община Стара Загора.  Сборният пункт отново е затвореният участък на бул. „Патриарх..

публикувано на 12.11.18 в 11:32

"Златно перо" за Иван Янев от Казанлък

Съюзът на българските журналисти раздаде годишните си награди. Колегата Иван Янев , кореспондент на БГНЕС от Казанлък, получи наградата „Златното перо“ за репортаж с широк обществен отзвук в регионална медия. Заради работата си той е попадал в..

публикувано на 12.11.18 в 09:48
Красимир Вълчев

Образователният министър ще посети Старозагорска област

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети Казанлък, Мъглиж и Гурково днес. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството. Визитата включва работни срещи с кметове, с директори на училища и детски градини, както и с работодатели,..

публикувано на 12.11.18 в 06:20

Стартира Националната кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания

От 12 до 14 ноември   ще се проведе станалата традиционна, десета Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. Тази година кампанията е насочена към различните кожни алергични заболявания, като..

обновено на 12.11.18 в 06:06

Възстановено е движението по магистрала "Тракия" край Стара Загора

Движението по автомагистрала „Тракия“ край Стара Загора е вече възстановено, след като протестиращите премахнаха блокадата в 15,20 часа. Километрични опашки от автомобили и камиони се образуваха на аутобана, след като движението беше спряно от..

публикувано на 11.11.18 в 15:29

Протестиращи затвориха магистрала "Тракия" край Стара Загора

Протестиращи блокираха движението в двете платна на автомагистрала "Тракия" край Стара Загора. Около 14,30 часа множеството излезе на пътното платно и с викове "Оставка" и развети знамена блокира движението. Извиха се и хора по магистралата. Блокирано е и..

публикувано на 11.11.18 в 14:51

След час и половина мирен протест старозагорци обявиха гражданско неподчинение

След час и половина мирен протест, в който се включиха над 3000 старозагорци, част от протестиращите обявиха гражданско неподчинение. С викове „оставка“ и „много сме, силни сме“, те се отправиха към автомагистрала „Тракия“ с намерението да я..

публикувано на 11.11.18 в 13:59