Отново замърсяване на въздуха в Гълъбово

Гълъбово замърсяване

Ново превишение на серен диоксид във въздуха е измерено вчера в Гълъбово. Това става известно от данните за качеството на атмосферния въздух, публикувани в сайта на Изпълнителната агенция по околна среда. Регистрираните стойности са 1,05 пъти над средночасовата норма. Според специалистите от Регионалната инспекция по околна среда и води в Стара Загора превишението се дължи на наслагване на емисии от топлоцентралите в комплекса "Марица Изток". Наднормено съдържание на серен диоксид във въздуха на Гълъбово беше измерено и на 4 август - 1,55 пъти над средночасовата норма. Специалистите посочиха същия източник на замърсяването.

Още от категорията

Ден на християнското семейство

На 21 ноември честваме празника Въведение Богородично - Деня на християнското семейство. Въведение Богородично е един от големите вселенски празници. На този ден Църквата празнува денят, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си..

публикувано на 21.11.18 в 08:24

Частично заледени пътища и мъгла в Старозагорска област

Пътят през прохода Шипка е частично заледен , но се обработва от машини на Областно пътно управление, съобщи дежурният Пеньо Пенев. Гъста мъгла на старопланинския проход затруднява движението на автомобили тази сутрин. Видимостта е намалена до 40..

публикувано на 21.11.18 в 07:20

Димитър Чорбаджиев : "Против" новите данъци за старите автомобили, "За" компенсации на засегнатите от ремонтите

Според „Демократична България“ съществуват мерки, които да компенсират загубите на засегнатите от ремонтите търговци и ресторантьори. Това каза в студиото на РСЗ Димитър Чорбаджиев от ДСБ. По думите му такива практики съществуват в други европейски..

публикувано на 20.11.18 в 15:39

Испанската култура гостува на Областна администрация-Хасково

По повод 21 ноември – Ден на християнското семейство, областният управител на Хасково Станислав Дечев организира Информационен ден „Испания и България- приятелство и традиции“. Той ще се проведе в сградата на Областна администрация - Хасково от 11..

публикувано на 21.11.18 в 07:00
Халил Летифов

Оставката на този кабинет е въпрос на време, а предсрочните избори – неизбежни, според Халил Летифов

Заради управленска некомпетентност и националистите, оставката на този кабинет е въпрос на време, а предсрочните избори – неизбежни. Това заяви за РСЗ старозагорският депутат от ДПС Халил Летифов. Той припомни, че ДПС нееднократно са настоявали..

публикувано на 20.11.18 в 15:22

Проведоха санитарно кастрене на Стария бряст в Сливен

Скелетните  клони на изсъхналия символ на Сливен „Стария бряст“ днес бяха премахнати. „Сечта е за обезопасяване на района около дървото и опазване живота и здравето на гражданите, по препоръка в неофициалния доклад на фирмата, “ каза ландшафтния..

публикувано на 20.11.18 в 15:07

Стилиана Иванова отказва да участва в организацията на недоволството в Стара Загора заради провокации

Един от организаторите на протестите в Стара Загора Стилиана Иванова се отказва да участва в организацията на недоволството, заради провокации, извършени на снощния протест от група неизвестни лица. Късно снощи Иванова е изразила гнева и..

публикувано на 20.11.18 в 14:55

Утре, 21 ноември, е Денят на Християнското семейство

По този повод в 17 часа днес в храма „Св. Въведение Богородично“ в Стара Загора ще бъде отслужена Празнична вечерня. След края й са предвидени беседа на доц. д-р Ивайло Найденов от Богословски факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ и концерт..

публикувано на 20.11.18 в 14:24

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Главните специалисти от  административните бюра в Община Стара Загора преминаха обучение за работа по Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) свързани с установяване на нарушения и необходими документи за съставяне на констативни протоколи..

публикувано на 20.11.18 в 14:17

Инсценираха самолетна катастрофа в учение

10 човека бяха спасени при инцидент с пътнически самолет в района на Старозагорските минерални бани. Участие по спасяването взеха над 100 служители от пожарните служби от Стара Загора, Велико Търново, Пловдив, Казанлък, екипи на Областна дирекция на..

публикувано на 20.11.18 в 13:24