Отново замърсяване на въздуха в Гълъбово

Гълъбово замърсяване

Ново превишение на серен диоксид във въздуха е измерено вчера в Гълъбово. Това става известно от данните за качеството на атмосферния въздух, публикувани в сайта на Изпълнителната агенция по околна среда. Регистрираните стойности са 1,05 пъти над средночасовата норма. Според специалистите от Регионалната инспекция по околна среда и води в Стара Загора превишението се дължи на наслагване на емисии от топлоцентралите в комплекса "Марица Изток". Наднормено съдържание на серен диоксид във въздуха на Гълъбово беше измерено и на 4 август - 1,55 пъти над средночасовата норма. Специалистите посочиха същия източник на замърсяването.

Още от категорията

Община Стара Загора с готовност за зимния сезон

Подготовката на Община Стара Загора за работа през зимния сезон на 2019/2020 год. се концентрира към поддържането проходимостта на пътната мрежа, както и за своевременно провеждане на аварийно-спасителни работи в условията на снеговалежи,..

публикувано на 18.11.19 в 16:48

Избират нов ректор на Тракийския университет, трима са кандидатите за поста

Общото събрание на Тракийския университет ще избира нов ректор на старозагорската Алма матер следващата седмица. Заседанието за избор на ново ръководство ще се  проведе на 27 ноември от 9.30 часа в Аудитория №1 на Медицинския факултет. В дневния ред на..

публикувано на 18.11.19 в 16:30

На 5 декември грейва Коледната елха в Стара Загора

Коледното дърво на обновения площад пред сградата на Общината ще засияе с красива премяна на 5 декември. 12-метровата елха беше засадена м. г. на специалната сцена, тя се развива добре и ще радва за години напред малчуганите на Стара Загора...

публикувано на 18.11.19 в 15:45

„Шоу без име“ на Нешка Робева събира благотворително над 250 участници в Стара Загора

Грандиозен спектакъл ще събере благотворително над 250 участници на 15 декември в спортна зала „Стара Загора“ (бивша ДЗУ). „Много енергия, много емоция, много детска чистота“ – така описа събитието неговият създател Нешка Робева.   Тя ще пристигне..

публикувано на 18.11.19 в 15:43
Иво Димов, кмет на Димитровград

Предлагат увеличение на такса смет в община Димитровград

Ставката на такса смет в община Димитровград ще се увеличи с 1 промил за града и 1,3 промила за селата. Предложението на местната администрация е залегнало в изготвена докладна, която ще бъде разгледана на заседание на Общинския съвет, съобщи кметът..

публикувано на 18.11.19 в 12:37

Отличиха най-добрите рисунки от конкурса „Моят празник” в Стара Загора

На 4 декември 2019 г. от 18.00 часа в изложбена зала на ул. „Лубор Байер” ще се открие изложба с рисунки на участниците в четвъртото издание на Националния конкурс за рисунка "Моят празник". Форумът се организира от Община Стара Загора и Център за..

публикувано на 18.11.19 в 12:21

В СУ "Железник" посрещат Деня на християнското семейство с множество прояви

Последният месец от годината е изпълнен с много празници, които са и повод за срещи с близки и приятели. Празниците започват още през тази седмица, когато на 21-ви ноември ще отбележим Деня на християнското семейство. От няколко години в..

публикувано на 18.11.19 в 11:12
Георги Гьоков

Георги Гьоков: „Резултатите на БСП в Стара Загора са под очакванията“

Няма причина Корнелия Нинова да подава оставка след местния вот, защото на национално ниво БСП има по-добри резултати“. Това заяви в ефира на Радио Стара Загора след вчерашния Национален съвет на социалистите депутатът Георги Гьоков. Той подчерта..

публикувано на 18.11.19 в 09:51

Чирпан ще рецитира Павел Матев и Димитър Данаилов

Общински конкурс за рецитация на стихотворения на Димитър Данаилов и Павел Матев организират Община Чирпан,  къща музей “Пейо К. Яворов” – Чирпан и Фондация “Яворов”. Проявата се провежда под името “…но пак ме споменете със добро”, стих от..

публикувано на 18.11.19 в 09:50

Стара Загора да коригира деня за преклонение пред паметта на Левски, настоява старозагорка

Васил Левски е бил обесен на 18-и, а не на 19-и февруари, и по тази причина Стара Загора трябва да отбелязва годишнината от кончината му на правилната дата, апелира старозагорката Милка Колдамова. За първи път тя постави публично въпроса на кмета..

обновено на 18.11.19 в 08:34