Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" стигна до 1:1 в Разград, изпусна "Лудогорец"

„Берое“ постигна 1:1 при гостуването на „Лудогорец“ в Разград. Срещата се отличи със слабо съдийство на рефера Станислав Тодоров, но въпреки него „зелените“ показаха отлична игра и след първото полувреме водеха в резултата с гол на Салим Керкар в 22-ата минута. Александър Барт се възползва от грешка на защитата на „Берое“ в 68-ата минута и изравни с глава.Срещата започна с положение за „Берое“ в 4-ата минута когато Михаел Ковачевич отне топката по десния фланг и намери Елиаш, който пусна страхотен извеждащ пас към Жуниор Мапуку, но кълбото бе прекалено бързо за конгоанеца и Владислав Стоянов улови.В 5-ата минута Михаил Александров в наказателното поле на „заралии“, но не затрудни Благой Макенджиев, който хвана топката безпроблемно.За всички нормални фенове на футбола бе непонятно защо в 6-ата минута Станислав Тодоров, който бе наказан след жалба на „Берое“ в първи кръг, отсъди дузпа в полза на домакини. Върджил Мисиджан проби по левия фланг, но падна в наказателното поле след едно на едно с Михаел Ковачевич, без да е докоснат от защитника и главният арбитър посочи бялата точка. В 22-ата Елиаш изведе по отличен начин Салим Керкар в наказателното поле. Алжирецът напредна няколко метра и технично преодоля Владислав Стоянов за 0:1.В 31-ата минута след коварен удар на Върджил Мисиджан, топката бе насочена в долния ляв ъгъл на вратата, но Благой Макенджиев стопира по страхотен начин.Фабио Ешпиньо пробва удар от 23 метра в 33-ата минута, но топката не намери целта.„Беройци“ направиха комбинация в атака по учебник в 34-ата минута след която Жуниор Мапуку се озова на голова позиция в големия пеналт, но не успя да шутира по най-добрия начин и не затрудни Владислав Стоянов, който спаси. 63-ата минута се откри уникална възможност за тима на „Берое“. Жуниор Мапуку се откъсна на скорост сам срещу вратата и можеше да реши изхода на двубоя половин час преди неговия край, но ударът му от 13 метра срещна напречната греда на Владислав Стоянов. След кратко разбъркване топката попадна във Венцислав Христов, който стреля повторно, но стражът на „Лудогорец“ изби в ъглов удар. След изпълнението му не се случи опасност пред вратата на домакините.В 68-ата минута Михаил Александров центрира от пряк свободен удар по десния фланг на атаката където Александър Барт се възползва от грешка в подреждането на отбраната на гостите при пряк свободен удар и се разписа с глава за 1:1.В последната минура на редовното време след отлична, многоходова атака за „Берое“ Димо Бакалов получи топката в наказателното поле след центриране и насочи топката много добре, но тя мина на сантиметри от левия страничен стълб на пазената от Владислав Стоянов врата."Берое": Благой Макенджиев, Михаел Ковачевич (48′ Илия Мунин), Иво Иванов (к), Владимир Зафиров, Веселин Пенев, Георги Костадинов (54′ Димо Бакалов), Игор Джоман, Венцислав Христов, Елиаш, Салим Керкар, Жуниор Мапуку (73′ Аласан Н’Диайе)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Легендата Емил Костадинов се срещна с млади футболни таланти на Гурково

В истински празник на футбола се превърна срещата на легендата Емил Костадинов с учениците на гурковското средно училище „Христо Смирненски“.  Героят от "Парк де Пренс" бе в подбалканския град по покана на кмета Кънчо Папазов, с който са приятели,..

публикувано на 26.04.24 в 18:56

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в "Обиколката на Витоша"

Петима възпитаници на колоездачен клуб „Верея“ ще стартират в „Обиколката на Витоша“. Диян Атанасов ще участва при юноши старша възраст. „Ще кара цялото трасе и имаме надежди да се представи добре“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов,..

публикувано на 26.04.24 в 15:14

Предстои традиционния турнир за Купа „Верея“

От 11 часа утре в старозагорската спортна зала "Иван Вазов", е официалното откриване на 35-тото издание на турнира по киокушин карате „Верея“. В битките ще се включат състезатели във възрасти юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени...

публикувано на 26.04.24 в 14:59

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32