Започна ремонтът на стадион "Дружба" в Кърджали

Първа копка на ремонта на стадион „Дружба” в Кърджали направи кметът на общината Хасан Азис.Стадион „Дружба” е построен през 1961 година. До сега не е правен основен ремонт поради липса на средства. Благодарение на отпуснатите 1 милион и 700 хиляди лева от Министерството на младежта и спорта и участието на общината с 600 хиляди лева, стартира първият етап от основния ремонт на стадиона.
Предвижда се ремонт на всички помещения в комплекса - съблекални, фитнес зали, санитарни възли, подмяна на дограма, цялостен ремонт на козирката и осигуряване на 5520 места за публиката, съобщава кореспондентът ни в Кърджали Ненко Станев:Още от категорията

Щети за десетки хиляди нанасят вандали на детските площадки в Стара Загора

Недобросъвестното отношение към пъстрите детски люлки, шарените огради, беседките, както и спортните игрища в Стара Загора се оказва най-големият проблем за екипа на звено „Озеленяване и комунални дейности“ на Община Стара Загора. През миналата..

публикувано на 24.01.19 в 14:48

Започна укрепване на двата рискови участъка на Старата река

Община Казанлък започна работа по двата проекта за корекция на коритото на Старата река до казанлъшкия квартал „Крайречен“ и на дерето на реката в село Енина, до вливането му в „Крънската вада“. Двата проекта са сред главните в Инвестиционната..

публикувано на 24.01.19 в 14:24

1909 са подадените заявления за безплатни винетки в Стара Загора

1 909 лица с увреждания в общината са подали до момента заявления за безплатна винетка за 2019 година. Това е по-малко от половината от общо 4500 човека, подали документи през миналата година, съобщи Павлина Делчева, директор на „Социално..

публикувано на 24.01.19 в 14:16

Общински кучешки приют откриха в Хасково

Общински приют за овладяване на популацията от безстопанствени кучета отвори врати в Хасково. Съоръжението в района на Северната индустриална зона на областния център бе открито от кмета на общината Добри Беливанов. Един от най-модерните по..

публикувано на 24.01.19 в 13:57

Община Ивайловград организира томбола за собствениците на регистрирани домашни кучета

Община Ивайловград  е намерила интересен начин  да мотивира собствениците на домашни кучета да ги регистрират.  Всеки направил това до 31-ви януари, ще участва в томбола с награди. В общината няма изграден приют за бездомни кучета. Общинска наредба..

публикувано на 24.01.19 в 11:16

Машинни оператори и строители са най-търсените специалисти, показа анкетно проучване

Най-търсените специалисти в национален мащаб, а и за област Стара Загора са машинни оператори и строители, показа анкетно проучване сред работодателите на Агенцията по заетостта. Това обяви в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора Жулиета..

публикувано на 24.01.19 в 10:42

Силен дъжд вали на Прохода на Републиката тази сутрин

Облачно време, заледени и обработени пътни настилки и добра видимост са характерни тази сутрин за прохода Шипка. Силен дъжд вали на Прохода на Републиката, където също има добра видимост, информира дежурният в Областно пътно управление - Стара..

публикувано на 24.01.19 в 06:56

21 автомобила са принудително премахнати в Стара Загора

21 автомобила, излезли от употреба, са принудително премахнати през 2018 година от междублокови пространства и общински паркинги в Стара Загора, информират от пресцентъра на общината. Освен при обход на инспекторите, отговарящи за спазването на Наредбата за..

публикувано на 23.01.19 в 16:42

Организират интерактивен театрален спектакъл по случай 124 години от рождението на Гео Милев

С интерактивен спектакъл Стара Загора ще отбележи 124 години от рождението на Гео Милев.   Театралният експеримент "Що е отечество? - Въпросът, който уби Гео Милев", на театър  лаборатория "Алма Алтер" ще провокира публиката в къща музей "Гео..

публикувано на 23.01.19 в 16:36
проф. Иван Станков

НОКА със Стратегия за овцевъдния и козевъден сектор

Националната овцевъдна и козевъдна асоциация(НОКА) е разработила и преминава към изпълнение на Стратегия за двата отрасъла, която ще реши голяма част от проблемите на фермерите. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора проф. Иван..

публикувано на 23.01.19 в 16:00