Никой не грабна "Златното яйце" в конкурса за поезия "Веселин Ханчев"

Теодора Лалова (в ляво) и Стамена Дацева (в дясно)


Никой не грабна статуетката „Златното яйце“  в 33-тото поредно издание на Националния младежки поетичен конкурс „Веселин Ханчев". По решение на журито Марин Бодаков, Йорданка Белева и Иван Ланджев тази година няма лауреат за първото място. „Никой от авторите не беше готов да направи книга“, коментира за Радио Стара Загора Марин Бодаков. По традиция най-старият поетичен конкурс, познат в България още от 1984г се проведе в Стара Загора.

21-годишната Стамена Дацева от Разград и 24-годишната Теодора Лалова от София си поделят 2-рото място на авторитетния поетичен конкурс „Веселин Ханчев“. Участие в конкурса взеха 119 творби на 90 жени и 29 мъже. Критиката е по-важна от наградите, защото помага да израснеш като автор, коментира Теодора Лалова

Насърчаваме всички да участват на този конкурс, казаха Стамена и Теодора. От идването си в Стара Загора за конкурса може да се спечели много, заяви Стамена Дацева.

Организатори на конкурса са Община Стара Загора, Библиотека „Родина“ и Къща музей „Гео Милев“.

Миналогодишният носител на статуетката „Златното яйце“ е авторът Богомил Господинов, който снощи представи книгата си „Книга за Лола“.


Чуйте повече от интервюто на Поли Гънчева с Марин Бодаков и Иван Ланджев, както и с носителките на второто място Стамена Дацева и Теодора Лалова в прикачените звукови файлове.
Още от категорията

Жителите на Калояновец негодуват срещу подвижен екарисаж

Подвижен екарисаж изграден в старозагорското село Калояновец разтревожи жители и работници в селото. В сигнал до Радио Стара Загора много хора се оплакаха от острата и зловонна миризма, която са принудени да търпят от няколко седмици. Инсталацията..

публикувано на 24.04.18 в 17:20
доц. Руска Паскалева

Над 60 % от децата в общината са с неправилна стойка още в предучилищна възраст

Близо 65 % от 5- и  6-годишните деца в Община Стара Загора са с нарушена стойка, а над 10 % са с повишено тегло.Тревожните данни са от скринингово изследване, извършено  с цел  диагностика и превенция на бъдещи гръбначни изкривявания и наднормено тегло..

публикувано на 24.04.18 в 17:10

Протестиращите миньори очакват министър Петкова да посети рудниците

Не сме удовлетворени от реакцията на министерството на енергетиката на поставените отново днес искания за 15% увеличение цената на добиваните в маришкия басейн въглища, техническото състояние на дружеството и проблемите с българския..

публикувано на 24.04.18 в 16:15
Георги Гьоков

БСП внася в Парламента подписка за оставката на Емил Христов

Парламентарната група на „БСП-Лява България“ ще внесе в народното събрание на 25 април т.г. подписка с искане за оставката на заместник председателя на 44 народно събрание Емил Христов от ГЕРБ за недопускането на протестиращи хора с увреждания в..

публикувано на 24.04.18 в 13:00

„Златна липа“ идва с рекорден брой филми и участници

Шестото издание на Кинофестивала за ново европейско кино „Златната липа“ ще бъде официално открито на 2 юни в Стара Загора, обяви неговият създател и директор, режисьорът Магдалена Ралчева. Наситената фестивална програма ще завърши на 6 юни с..

публикувано на 24.04.18 в 12:33

Започва пръскането за кърлежи и комари в Стара Загора

В сряда, 25.04.2018 г. в 20.00 часа, започва първото пръскане срещу кърлежи в Стара Загора, за което е изготвен график по административни бюра, села и обекти , информират от община Стара Загора. Ще бъдат обработени общо 783 244 кв.м площ. За..

публикувано на 24.04.18 в 12:20

Търсят решение на проблема с пътната безопасност

Философията на споделената отговорност по силата, на която е регулирана безопасността на движението по пътищата у нас, е неработеща и следователно опасна. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора Богдан Милчев, член на УС на Института по пътна..

публикувано на 24.04.18 в 10:02
Мини

Работещите в "Мини Марица Изток" излизат на протест днес

Около 700 души, членове на КТ „Подкрепа“ в рудник „Трояново-1“ ще се включат днес в протестните действия на миньорите от „Мини Марица Изток“ пред Министерството на енергетиката. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Стоян Стоянов,..

публикувано на 24.04.18 в 09:19

Пожар горя рано тази сутрин в центъра на Стара Загора

Около 100 квадратни метра площ във вътрешния двор на популярно заведение в центъра на Стара Загора са изгорели при пожар тази нощ. Това съобщи за Радио Стара Загора комисар Стоян Колев, началник на Регионалната служба „Пожарна безопасност..

публикувано на 24.04.18 в 08:56
архив

Няма нови случаи на заразени със салмонела деца от Детска градина "Бреза"

Няма нови случаи към днешна дата на деца със салмонелна инфекция от Детска градина № 4 „Бреза“ в Стара Загора, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.  Заради извършване на дезинфекция на помещенията и кухненския блок  и с цел прекъсване на..

публикувано на 23.04.18 в 17:29