Никой не грабна "Златното яйце" в конкурса за поезия "Веселин Ханчев"

Теодора Лалова (в ляво) и Стамена Дацева (в дясно)


Никой не грабна статуетката „Златното яйце“  в 33-тото поредно издание на Националния младежки поетичен конкурс „Веселин Ханчев". По решение на журито Марин Бодаков, Йорданка Белева и Иван Ланджев тази година няма лауреат за първото място. „Никой от авторите не беше готов да направи книга“, коментира за Радио Стара Загора Марин Бодаков. По традиция най-старият поетичен конкурс, познат в България още от 1984г се проведе в Стара Загора.

21-годишната Стамена Дацева от Разград и 24-годишната Теодора Лалова от София си поделят 2-рото място на авторитетния поетичен конкурс „Веселин Ханчев“. Участие в конкурса взеха 119 творби на 90 жени и 29 мъже. Критиката е по-важна от наградите, защото помага да израснеш като автор, коментира Теодора Лалова

Насърчаваме всички да участват на този конкурс, казаха Стамена и Теодора. От идването си в Стара Загора за конкурса може да се спечели много, заяви Стамена Дацева.

Организатори на конкурса са Община Стара Загора, Библиотека „Родина“ и Къща музей „Гео Милев“.

Миналогодишният носител на статуетката „Златното яйце“ е авторът Богомил Господинов, който снощи представи книгата си „Книга за Лола“.


Чуйте повече от интервюто на Поли Гънчева с Марин Бодаков и Иван Ланджев, както и с носителките на второто място Стамена Дацева и Теодора Лалова в прикачените звукови файлове.
Още от категорията

Христо Стоичков:"Избрах Стара Загора, защото тук прекарах най- трудните месеци в своята кариера

"Избрах Стара Загора, защото е футболен град, от който е тръгнал един от най- големите голмайстори в българската история- Петър Жеков. Това е спортен град. В Стара Загора прекарах най- трудните 6 месеца от кариерата си на футболист . Благодарен съм..

публикувано на 19.09.17 в 21:27

Напълно овладяха пожара в село Православ, все има огнища в района на старозагорския квартал „Лозенец“

Напълно локализиран е пожарът, който избухна късно снощи в землището на село Праволсав, община Братя Даскалови. За пълното овладяване на огнената стихия са участвали пожарни екипи и служители на горското стопанство. Това заяви за Радио Стара Загора..

публикувано на 19.09.17 в 16:53

Контрапротест организират собствениците на земи в „Бедечка“

След снощния палатков лагер пред сградата на Община Стара Загора, който бе организиран от активисти на сдружение „Запазете Бедечка“ , тази вечер на своеобразен контрапротест излизат и собствениците на територии в местността около река „Бедечка“...

публикувано на 19.09.17 в 15:31

Социалният център при храм „Свети Паисий Хилендарски“ се сдоби с нова енорийска библиотека

Социалният център при храм „Свети Паисий Хилендарски“ се сдоби с нова енорийска библиотека, която ще предоставя на желаещите напълно безплатно богословска литература. "Откриването на библиотеката е наше отдавнашно желание и в нея ще се опитаме да..

публикувано на 19.09.17 в 15:26

От 24-ти до 29-ти септември Стара Загора ще бъде домакин на „Пиеро 2017“

От 24-ти до 29-ти септември Стара Загора ще бъде домакин на 10-тото издание на Международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро 2017“. Организатори са Сдружение с нестопанска цел „Пиеро“, Министерство на културата, Община Стара Загора и..

публикувано на 19.09.17 в 15:14

Нова Загора излиза на протест срещу обгазяването на града

Жителите на Нова Загора ще излязат на протест в 17:30 часа и ще блокират главния път за Свиленград в знак на протест срещу обгазяването на града от инсталацията за биогаз на фирма „Градус“. "Проблемът съществува от 3 години и за него са сезирани..

обновено на 19.09.17 в 14:57

Откриха традиционния панаир в Свиленград

В Свиленград снощи бе открит традиционният празничен панаир, предхождащ деня на града - 5 октомври. Есенният събор, в който участват над 100 търговци от страната с редица увеселителни съоръжение, ще бъде отворен до 24 септември. Наред с..

публикувано на 19.09.17 в 14:48

Отбелязват с редица мероприятия в Хасково, Свиленград и Ивайловград

Велопоходи, танци на открито и редица мероприятия бележат Европейската седмица на мобилността в общините Хасково, Свиленград и Ивайловград. Мероприятията са във връзка със 22 септември - Европейският ден без автомобили. Целта е да не насърчи..

публикувано на 19.09.17 в 14:42

Стара Загора ще отбележи Независимостта на България с общоградски ритуал

На 22 септември в Стара Загора ще отбележат 109 години от обявяването на Независимостта на Република България. Общоградският ритуал за преклонение и признателност към делото на българските държавници, извоювали Независимостта на България, ще..

публикувано на 19.09.17 в 14:30
Национален музей на образованието, Габрово

Фотодокументалната изложба „Нестор Марков- будителят“ представят в Габрово

От 10-ти октомври в Националния музей на образованието в Габрово ще бъде открита фотодокументалната изложба „Нестор Марков – будителят“. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора уредникът на музея – Румена Христова . Нестор Марков е сред най-..

публикувано на 19.09.17 в 10:53