Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" би с автогол в Горна Оряховица

"Берое" победи "Локомотив" Горна Оряховица с 1:0 като гост в скучен и вял мач. Единственото попадение дойде след автогол на Милен Желев в края на мача.

Двубоят бе по-специален за феновете на "Берое", защото е добре известно как се раздели с клуба сегашният треньор на "Локомотив" Горна Оряховица Александър Димитров. Още повече, че преди няколко кръга беройци загубиха у дома от този съперник с 2:3. Повече от 100 привърженици от Стара Загора подкрепяха с всички сили любимия си тим в този мач. В сектора за гости имаше и фенове на "Етър" Велико Търново, които са в приятелски отношения със старозагорци.

С оглед отсъствието поради наказания на титулярния капитан Иво Иванов и Мартин Райнов, наставникът на беройци Ферарио Спасов пусна Асен Георгиев като партньор на Венци Василев в центъра на отбраната, а компания на Кохей Като и Карлос Охене в средата на терена правеше Георги Динков, от когото се очакваше да руши играта на противника. Душан Перниш традиционно бе на вратата, по двата фланга на отбраната действаха Пламен Тенев, който все по-често попада в стартовите 11 на "Берое", и неизменният Веско Пенев, който вече 7 години няма алтернатива в лявата зона на защитата. Матеас Делич и Ерик Почански започнаха този път по крилата, а на върха на атаката бе голмайсторът на тима Жуниор Мапуку. Любопитно бе отсъствието на играчи като Георги Божилов, Радослав Кирилов и Антон Карачанаков от групата, в която влязоха юношите Никола Гавов, Атанас Панов и Надим Ангелов.

Началото на срещата не бе особено интересно, играта се водеше предимно в средата на терена, като никой от двата отбора не рискуваше да атакува по-интензивно. Едва в 20-та минута се получи по-интересна ситуация пред вратата на домакините. Мапуку бе фаулиран отляво по атаката на беройци, Ерик Почански пусна хитро към границата на наказателното поле към Георги Динков, който стреля от движение, топката се отклони от играч на "Локомотив" и бе избита от вратаря Банков в корнер, от който не последва опасност. Локомотивци отвърнаха с разбъркване в наказателното поле на "Берое" в 27-та минута, но удар на Владислав Узунов бе блокиран от защитник в "зелено".

Второто полувреме започна с принудителна смяна на вратата на тима от Горна Оряховица. Николай Банков получи контузия и бе заменен от Петър Денчев. Скуката обаче по никакъв начин не напусна терена. Изобилстваха предимно слабите далечни удари и неточните центрирания, като и двата отбора изпитваха трудности да си дадат повече от 3-4 паса в една атака. Все пак домакините владееха повече инициативата, но беройци добре затваряха пространствата в своята половина.

И когато не се виждаше как този двубой ще завърши по различен начин от нулево равенство дойде 88-та минута. Кохей Като изведе влезлия като резерва Борислав Цонев отляво, той се опита да центрира към Мапуку в наказателното поле, но топката се отклони в крака на Милен Желев и влетя в мрежата за крайното 0:1.

С тази победа "Берое" намали разликата с "Пирин" само на 2 точки преди прекия мач между двата отбора на 6 май. събота, от 20 часа в Благоевград. Вече е ясно, че беройци ще играят плейофи за достигане до финален бараж за класиране в Лига Европа, но предстои да се разбере кой ще бъде техният съперник.

"Локомотив" Горна Оряховица - "Берое" 0:1 89 мин. Милен Желев автогол

"Локомотив" Горна Оряховица: Николай Банков( 46 мин. - Петър Денчев), Милен Желев, Мартин Кавдански - 20 мин. жълт картон, Жан Амброуз, Атанас Фиданин, Юлис Ндонг, Игор Джоман, Аристоте Фунду, Владислав Узунов - 11 мин. жълт картон( 70 мин. - Красен Трифонов), Мохамед Бен Отман - 61 мин. жълт картон( 78 мин. - Софиян Муса), Рихави Кифуети; старши треньор: Александър Димитров

"Берое": Душан Перниш, Пламен Тенев, Асен Георгиев, Венцислав Василев, Веселин Пенев - капитан, Кохей Като, Георги Динков, Карлос Охене( 73 мин. - Виле Салмикиви), Матеас Делич( 67 мин. - Атанас Зехиров), Ерик Почански( 81 мин. - Борислав Цонев), Жуниор Мапуку; старши треньор: Ферарио Спасов

Главен съдия: Владимир Вълков



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Легендата Емил Костадинов се срещна с млади футболни таланти на Гурково

В истински празник на футбола се превърна срещата на легендата Емил Костадинов с учениците на гурковското средно училище „Христо Смирненски“.  Героят от "Парк де Пренс" бе в подбалканския град по покана на кмета Кънчо Папазов, с който са приятели,..

публикувано на 26.04.24 в 18:56

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в "Обиколката на Витоша"

Петима възпитаници на колоездачен клуб „Верея“ ще стартират в „Обиколката на Витоша“. Диян Атанасов ще участва при юноши старша възраст. „Ще кара цялото трасе и имаме надежди да се представи добре“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов,..

публикувано на 26.04.24 в 15:14

Предстои традиционния турнир за Купа „Верея“

От 11 часа утре в старозагорската спортна зала "Иван Вазов", е официалното откриване на 35-тото издание на турнира по киокушин карате „Верея“. В битките ще се включат състезатели във възрасти юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени...

публикувано на 26.04.24 в 14:59

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32