Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" разби "Нефтохимик". Среща "Ботев"

Берое победи Нефтохимик с класическото 3:0 и завърши на първо място в група "Б" на Първа професионална лига. Срещата бе от особено значение за домакините, които трябваше да разберат срещу кой измежду "Верея" и "Ботев"(Пловдив) ще се изправят на предстоящата плейофна фаза. И двата отбора започнаха двубоя с редица промени. Официален дебют за старозагорци направи 19 годишният юноша на клуба Михаил Михайлов, който застана в рамката на врата на "Берое", а треньорът на "зелените" Ферарио Спасов заложи на схема с двама нападатели в лицето на Жуниор Мапуку и Виле Салмикиви.

Първите десетина минути на срещата бяха категорично за домакините от Стара Загора, които успяха да създадат цели 4 опасни ситуации пред стража на "Нефтохимик" Ивайло Василев. Най- чистата от тях се откри пред Венцислав Василев, който се оказа непокрит в наказателното поле на гостуващия тим, но мигновеният му удар премина на сантиметри от целта. По- доброто представяне на "Берое" бе материализирано в 29-та минута. След страхотно изпълнения на фаул от страна на Антон Карачанаков, топката се отби от десния страничен стълб на вратаря Ивайло Василев, но за щастие на привържениците на домакините, попадна право в краката на Венцислав Василев, който на празна врата не пропусна и изведе старозагорци напред в резултата. 

Още в ответната атака "Нефтохимик" бе близо до изравнително попадение, но младокът Михаил Михайлов спаси с вещина. "Берое" отговори мигновено с пробив отляво на Виле Салмикиви, който намери в наказателното поле непокрития Антон Карачанаков. Кинжалният удар на нападателя на старозагорци по чудо бе отразен от стража на гостите. Логичното все пак се случи. В 39-та минута Антон Карачанаков удвои резултата. След бърза атака на "зелените" Борислав Цонев нахлу по левия фланг и пусна страхотен пас на далечната греда, където непокрит беше Карачанаков. Той не се забави и прати топката за втори път в мрежата на бургазлии. Попадението задълбочи хаоса в редиците на "Нефтохимик". Само в рамките на 3 минути отново Антон Карачанаков, финландецът Салмикиви и Борисалв Цонев можеше да унищожат и без това предалия се съперник. 

До ново попадение обаче не се стигна и двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 2:0 за "Берое". 

През втората част "Берое" продължи да доминира на стадиона под Аязмото. В 63-та минута резултатът придоби класически измерения. Асен Георгиев откри головата си сметка за "зелените", след като вкара за 3:0. След корнер Венци Василев отклони с глава на далечната греда и от метър на празна врата защитникът отбеляза. 

С победата "Берое" спечели група "Б" на втората осмица в Първа лига. Съперник на беройци в плейофите за място в Лига Европа ще бъде пловдивският "Ботев". Първият двубой ще се играе в Коматево на 15 май, понеделник, от 20 часа, реваншът е в петък, 19 май, също от 20 часа.

Състави:

"Берое"- Михаил Михайлов, Георги Динков, Асен Георгиев, Иво Иванов, Венцислав Василев, Карлос Охене, Борислав Цонев, Мартин Райнов, Антон Карачанаков, Виле Салмикиви, Жуниор Мапуку;

Старши треньор Ферарио Спасов

"Монтана"Ивайло Василев, Илия Миланов, Ранди Онуоха, Костадин Велков, Симеон Русев, Виктор Хомей, Любомир Божинов, Мариян Огнянов, Михаел Орачев, Иван Вълчанов, Живко Петков;

Старши треньор Христо Янев





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Легендата Емил Костадинов се срещна с млади футболни таланти на Гурково

В истински празник на футбола се превърна срещата на легендата Емил Костадинов с учениците на гурковското средно училище „Христо Смирненски“.  Героят от "Парк де Пренс" бе в подбалканския град по покана на кмета Кънчо Папазов, с който са приятели,..

публикувано на 26.04.24 в 18:56

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в "Обиколката на Витоша"

Петима възпитаници на колоездачен клуб „Верея“ ще стартират в „Обиколката на Витоша“. Диян Атанасов ще участва при юноши старша възраст. „Ще кара цялото трасе и имаме надежди да се представи добре“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов,..

публикувано на 26.04.24 в 15:14

Предстои традиционния турнир за Купа „Верея“

От 11 часа утре в старозагорската спортна зала "Иван Вазов", е официалното откриване на 35-тото издание на турнира по киокушин карате „Верея“. В битките ще се включат състезатели във възрасти юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени...

публикувано на 26.04.24 в 14:59

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32