Ученик от Стара Загора ще участва в международна група за обучение в космически център в Турция

Участници от седем страни- Обединеното кралство, Германия, Полша, Литва, България, Гърция и Турция, са включени в първа група за обучение в Международния учебно-тренировъчен космически лагер " Space Camp Turkey" за 2017 год. Сред тях е 14-годишният Иван Филев от Стара Загора, който спечели пълна стипендия за обучение. Космическият лагер, построен по модел на НАСА, е разположен на Егейско море край град Измир. Между 2-8 юли участниците на възраст от 9 до 15 години ще преминат ускорен курс по програма за космонавти. Програмата завършва с управлението на най-сложния симулатор на космическата совалка "Дискавъри"- това поясни в ефира на Радио Стара Загора Александър Ангелов- управител на Центъра за творческо обучение.


Още от категорията

Десетки протестираха в Стара Загора срещу Националната стратегия за детето

Десетки родители излязоха на протест в Стара Загора срещу „Национална стратегия за детето 2019-2030“. Недоволните в Града на липите се събраха пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ . Те определиха текстовете в стратегията като..

публикувано на 22.04.19 в 19:25

Празникът "Белтен" представя келтски обичаи в Долината на тракийските царе

С келтски игри и обичаи празникът „Белтен“ ще покаже на жителите и гостите на Мъглиж как са посрещали древните келти  началото на новата година на 1-ви май . Организаторите на празника са го нарекли „Келти в долината на тракийските царе“...

обновено на 22.04.19 в 16:48
Чирпан

Приеха бюджета на община Чирпан

Община Чирпан вече има приет бюджет. Това съобщи председателят на общинския съвет в Чирпан Даниела Драгийска. 17, 413 млн. лв. е рамката на бюджета, а за него гласуваха 11 от присъстващите 19 съветници, уточни тя. Това е четвъртият опит да се приеме..

публикувано на 22.04.19 в 16:38

Протест на родители в Стара Загора срещу "Стратегията за детето 2019-2030г."

Родители от Стара Загора обявяват протест в 18:00ч.. пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в Града на липите тази вечер. Причината е несъгласието им с готвената от правителството „Стратегия за детето 2019 -2030 година“ . „Прекаленото..

публикувано на 22.04.19 в 15:55

Групата на БСП напусна заседанието на общинския съвет в Казанлък

Общинските съветници на БСП напуснаха днешното заседание на местния парламент в Казанлък. Според тях заседанието е свикано нелигитимно и всяко взето решение може да бъде оспорено в съда. Причината за напускането всъщност стана факта, че заседанието е..

публикувано на 22.04.19 в 15:49
Д-р Ангел Кунчев

Броят на заболелите от морбили продължава да нараства

Продължава да расте броя на заболелите от морбили в България. Вече 463 са регистрираните случаи в България, съобщи в интервю за Радио Стара Загора д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Най-силно засегнати са Благоевград, София и..

публикувано на 22.04.19 в 15:47
Момчил Неков

Момчил Неков: "Държавата трябва да защити българското земеделие в бъдещата ОСП"

Необходими са по- решителни стъпки от страна на българската държава за да се защити българското земеделие в рамките на общата селскостопанска политика в периода 2021- 2027 година . Това заяви за Радио Стара Загора евродепутатът от БСП Момчил..

публикувано на 22.04.19 в 14:26

Деца освободиха мишелов по повод Деня на Земята

Деца от детските градини  "Наталия" и  "Радост" в град Гълъбово, пуснаха на свобода обикновен мишелов, пациент на Спасителния център „Зелени Балкани“ в Стара Загора. Така беше отбелязан  Международния ден на Земята от екипа на центъра и техните..

публикувано на 22.04.19 в 14:19

Стартира дългоочакваният ремонт на спортна зала „Асеновец“

Официално днес беше даден старт на дългоочаквания ремонт на спортна зала „Асеновец“ в Сливен, която от построяването през 1971 година не е ремонтирана. Кметът Стефан Радев използва случая, за да благодари още веднъж за финансовата..

публикувано на 22.04.19 в 13:09

Дистанционно ще следят здравето на клиентите на Патронажната грижа в Казанлък

За първи път у нас в Община Казанлък ще бъде приложен метод за дистанционно проследяване на здравословното състояние на възрастните хора и на хората с увреждания, обхванати от социалната услуга „Патронажна грижа“ . Решение за това гласува на сесия..

публикувано на 22.04.19 в 11:36